“Orman yangınları biyoçeşitliliğe büyük zarar veriyor”

Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Biyoçeşitlilik ve Koruma: Güneydoğu Asya Örneği adlı seminer düzenlendi. Semire konuşmacı olarak Universiti Putra Malaysia’dan Prof Dr. I. Faridah-Hanum katıldı.

13 Ekim 2017 - 10:51

“Orman yangınları biyoçeşitliliğe büyük zarar veriyor”

Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Biyoçeşitlilik ve Koruma: Güneydoğu Asya Örneği adlı seminer düzenlendi.  Semire konuşmacı olarak Universiti Putra Malaysia’dan Prof  Dr. I. Faridah-Hanum katıldı.

         Konuşmasına biyoçeşitliliğin önemine vurgu yaparak başlayan Prof. Dr.Hanum, biyoçeşitliliği oluşturan bitki ve hayvan türlerinin tarım, eczacılık ve tıp gibi birçok alanda kullanıldığına vurgu yaptı. Güneydoğu Asya ülkelerinin biyoçeşitlilik bakımından birçok ülkeden zengin olduğunu ve buna bağlı olarak Malezya’nın ihracatında tıbbi malzemenin önemli bir yeri olduğunu belirtti.Orman yangınlarınınbiyoçeşitliliğe büyük zarar verdiğini ve buna karşı mücadelenin yetersiz olduğunun altını çizdi.

 Seminerin sonunda Prof. Dr.Faridah Hanum,  Prof.Dr.Aykut Günseven ve Prof.Dr.Münir Öztürk tarafından ortak bir çalışma olan “Malaysian Mangrove Plants” kitabı katılımcılara tanıtıldı. Ardından Ege Üniversitesi  Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nuri Azbar tarafından Hanum’a  teşekkür belgesi verildi.

2017/10/3135719.jpg
Bu haber 1894 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()