Onay Akbaş’ın sergisi Atlas Pavyonu’nda

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark Atlas Pavyonu’nda Paris’te yaşayan ressam Onay Akbaş’ın sergisine ev sahipliği yapıyor. Çalışmalarından önemli bir seçkiyi retrospektif bir sunumla sanatseverlerle buluşturan sergi 30 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek.

30 Mayıs 2023 - 12:16

İzmir Büyükşehir Belediyesi ünlü ressam Onay Akbaş’ın “Çizgi-Bir Uçtan Bir Uca” resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Paris’te yaşayan ressamın sergisi Kültürpark Atlas Pavyonu’nda 30 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek. Erkan Doğanay’ın küratörlüğünde, Baran Arslan Curoğlu’nun koordinatörlüğünde yapılan sergi, sanatçının 1984-2023 yılları arasında ürettiği eserlerinin eskizlerini ve desenlerini bir araya getiriyor.

Onay Akbaş kimdir?
1 Mayıs 1964’de Fatsa'da doğdu. Yükseköğrenimini Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nde tamamladı. 1985’te İstanbul Maltepe’de ilk atölyesini açarak profesyonel sanat yaşamına atıldı. Sanat çevresinde “Maltepeli Ressamlar” olarak bilinen oluşumun kuruluşunda yer aldı. Bugüne kadar birçok ülkede 50’nin üzerinde kişisel sergi düzenleyip çok sayıda karma sergide eserleri sergilendi. Sanatçı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sedat Semavi Ödülleri, 2014 Görsel Sanatlar Ödülü sahibi.

Bu haber 249 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()