'OHAL Var Karar Olmadan Evinizi Yıkabiliriz'

40 yıldır Sarıyer'de yaşayan Yıldız ailesinin evi yıkıldı. Evlerinin yıkılmasına tepki gösteren 70 yaşındaki Türkan Yıldız yaralandı.

26 Ağustos 2017 - 18:00

40 yıldır yaşadıkları İstanbul Sarıyer’deki evlerinden çıkarılmak istenen Yıldız Ailesine, ‘OHAL kapsamında karara gerek olmadan evinizi yıkabiliriz’ denildi. Daha önce kendilerine tebliğ edilmiş bir karar olmamasına rağmen evlerinin yıkılmasına tepki gösteren 70 yaşındaki Türkan Yıldız kafasından darbe aldı. Yıkım sonrasında aile bireylerinden Mehmet Emin Yıldız gözaltına alındı. Yıldız, “Muhtar Ayhan Yılmaz, Sarıyer Belediyesindeki bazı kişileri de arkasına alarak hukuksuz işlere başvurup bizi yıldırıp, arsamızı elimizden almaya çalışıyor” dedi.

‘ANNEMİ DARP ETTİLER…’

Pirha’nın haberine göre, Yıldız, 70 yaşındaki annesinin darp edildiğini söyledi. Yıldız şöyle konuştu: “Yıkımın hukuksuz olduğunu söyledik. Ancak çevik kuvvet polisleri tarafından darbedildik. 70 yaşındaki annem Türkan Yıldız’ı bile çekinmeden darbettiler, yere düşürdüler ve kafasından darbe aldı. Annem şeker hastası, o an hayatından olabilirdi. Yaşananlar gerçek olamazdı, özel mülkümüze gelip bize tebliğ edilmiş bir karar olmadan hem mülkümüzdeki evi yıkıp hem de hepimizi darp ettiler”

Yaşanan olay üzerine gözaltına alınan Mehmet Emin Yıldız, darp raporu almak üzere polis ekipleriyle birlikte İstinye Devlet Hastanesine gitti. Doktorun rapor vermek istememesi üzerine ertesi gün aynı hastaneye gidip MR çektiren Yıldız’ın beyninde doku zedelenmesi olduğu tespit edildi. Ardından şikayetçi olmak için karakola gittiklerini aktaran Yıldız, karakolda da saatlerce kasıtlı olarak bekletildiklerini söyledi.

‘OLAYIN ARKASINDA MUHTAR VAR’

Yıkım ve sonrasında yaşananlarla ilgili hukuki tüm yollara başvuracaklarını belirten Yıldız son olarak şöyle konuştu: “Bu olayların arkasında Muhtar Ayhan Yılmaz vardır. Sarıyer Belediyesindeki bazı kişileri de arkasına alarak hukuksuz işlere başvurup, bizi yıldırıp arsamızı elimizden almaya çalışıyor. Biz sadece hakkımızı korumaya çalışıyoruz. Bunun için ilgili mercilere sesimizi duyurup hakkımızı aramak için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız.” diye konuştu.

Bu haber 643 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'
İsias Oteli davasında ikinci duruşma: Aileler 'olası kasttan' yargılama istiyor
İsias Oteli davasında ikinci duruşma: Aileler 'olası kasttan'...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()