Numan Kurtulmuş: 3 kırmızı çizgimiz var

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yaptı

18 Nisan 2016 - 18:33

Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı 

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle;

* Toplantıda sağlık sistemi üzerinde de duruldu. Kronik hastalıklarla ilgili tedbirler alınmalı.

AB RAPORU

*  AB raporlarında 3 kırmızı çizgimiz var, bunlar olmadan kabul etmeyiz. 

*Birincisi 1915 olaylarına herhangi bir şekilde atıfta bulunana herhangi bir AB raporunu kabul etmemiz mümkün değil. 

* İkincisi, PKK'nın terör örgütü listesinden çıkarılmasını içinde barındıran herhangi bir raporu kabul etmemiz mümkün değildir.


* Üçüncüsü, müzakerelerin durdurulması yönünde herhangi bir emare taşıyan bir raporu kabul etmemiz mümkün değildir. Bu raporun hukuki bağlayıcılığı yoktur, iade edilecektir. 
TERÖR OPERASYONLARI

* Türkiye 22 Temmuz'dan bir yana mücadele ediyor.  Durduk yerde Türkiye biz hadi bu teröristler mücadele edelim, baskı altına alalım diye başlatmadı. Türkiye'de eş zamanlı düğmeye basıldı ve piyonlarına daha fazla silah vererek en ağır şekilde Türkye'nin başına musallat edildi. 3,5 kişiden ibaret değiller. Arkalarında onlara destek verenler var. Bu mücadele sonuna kadar devam edecek.

*Türkiye bu anlamda sorunlarımızı çözeceğimiz yerde Meclis'tir.  Türkiye'nin cansipare mücadelesi başarı ile sonuçlanacaktır.

DOKUNULMAZLIK TARTIŞMASI

* Muhalefet partileri yıllardır dokunulmazlık zırhının ardına saklanmayalım demiyor mu? Kararı mahkemeler versin. Bu siyaseti rahatlatan bir adım. Referanduma gerek kalmadan bu konu halledilecek. Hem de ciddiyetimizi göstermek açısından Başbakanımızın ardından tüm vekil arkadaşlarımızla imzalarını atacaktır. 316 kişi ile anayasa değişikliği için gayret edeceğiz. Aynı şeyi CHP ve MHP'nin de yapmasını bekliyoruz. Hem seçim öncesi hem sonrasında vermiş oldukları tahüttün de bir gereğidir. 

1 MAYIS

Karar verecek olan İstanbul Valiliği'dir. Ama bu yıl görünen o ki, Taksim'de 1 Mayıs kutlaması yapılmayacak. Uygun yerler gösterilecektir. 

Bu haber 675 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Işıklar Mahallesi’nde değişim başlıyor
Işıklar Mahallesi’nde değişim başlıyor
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız”
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()