Milli Savunma Bakanı Akar ABD'li mevkidaşı ile görüştü

Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesi harekat hazırlıkları sürerken hükümette kritik görüşmeler yapıyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'li mevkidaşı Lloyd Austin ile telefonla görüştü. İşte detaylar...

01 Aralık 2022 - 10:26

Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyine geniş kapsamlı operasyon hazırlıkları sürerken kritik görüşmeler de peş peşe geldi. Son olarak Milli Savunma Bakanı Akar ile ABD Savunma Bakanı Austin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bölgesel konular, ikili ilişkiler ve savunma meselelerinin ele alındığı görüşmede terör ile mücadele ve işbirliği vurgusu yapıldı.

"TEK HEDEF TERÖRİSTLER"

Bakan Akar tarafından; Türkiye ve ABD'nin iki önemli müttefik olduğu, milletimizin ve sınırlarımızın güvenliğini sağlamak üzere Birleşmiş Milletler şartının 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız kapsamında terörle mücadele operasyonlarının yapıldığı, terörle mücadelede iş birliği ve dayanışmanın bölgesel ve küresel barış ve güvenliğe katkı sağlayacağı, bu kapsamda DEAŞ ve diğer tüm terör örgütlerine karşı iş birliğine hazır olduğumuz, operasyonlarda tek hedefin teröristler olduğu, koalisyon güçlerine veya sivillere zarar verilmesinin asla söz konusu olmadığı vurgulandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KARA HAREKATININ SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kaç gün önce partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında kara harekatının sinyalini vermişti. "Uçaklar, SİHA'lar, toplarla yaptığımız operasyonlar sadece başlangıçtır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim için en uygun olan zamanda karadan da teröristlerin tepesine bineceğiz. Tel Rıfat, Münbiç ve Ayn el-Arap'tan başlayacağız" ifadelerini kullanmıştı. 

Bu haber 175 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Deniz, Hüseyin ve Yusuf için Buca’da anma
Deniz, Hüseyin ve Yusuf için Buca’da anma
Polat, “Sehven Denilen Zamlar Milletten Misli İle Alınıyor”
Polat, “Sehven Denilen Zamlar Milletten Misli İle Alınıyor”

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()