Merkez Bankası'nın başına Hafize Gaye Erkan'ın getirileceği iddia edildi

Hazine ve Maliye Bakanı olarak Mehmet Şimşek'in, Merkez Bankası Başkanı olarak ise Hafize Gaye Erkan'ın görevlendirileceği ileri sürüldü.

02 Haziran 2023 - 18:30

 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Cumartesi gecesi yeni bakanları açıklaması bekleniyor.

Gazete Oksijen'de yer alan habere göre "son anda bir değişiklik yapılmazsa" Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olması bekleniyor.

Daha önce Şimşek'in Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile çalışmak istemediği ileri sürülmüştü.

Haberde Merkez Bankası'nın yeni başkanının "ABD’de 'Müthiş Türk kızı' olarak tanınan Goldman Sachs gibi finans devleri ile çalışan" Hafize Gaye Erkan olacağı iddia edildi.

Hakan Fidan'ın Dışişleri Bakanı, İbrahim Kalın'ın MİT Müsteşarı olacağı, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'ın yerine Çağatay Kılınç'ın getirileceği, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'inse Milli Savunma Bakanı olacağı da haberde ileri sürüldü.

Hafize Gaye Erkan kimdir?

1982 doğumlu Hafize Gaye Erkan, İstanbul Erkek Lisesi'nin ardından Boğaziçi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Burslu olarak Princeton Üniversitesi'nde doktora yaptı.

Goldman Sachs’ta başladığı kariyerine First Republic Bank’ta devam etti. Burada Başkan, Kıdemli Başkan Yardımcısı, Yatı­rım Bölümü Başkanı ve Risk Yönetimi Eş Başkanı unvanlarını aldı. 2022'de ise ABD'de sigorta devi Marsh McLennan'ın Yönetim Kurulu'na atandı.

Bu haber 191 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
 Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu
Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()