MEB, Öğretmenlere Ensar Vakfı Yayınlarını Tavsiye Etti

MEB Öğretmen Adayları Yetiştirme Programı’nda okunması için aralarında Ensar Vakfı’nın kitaplarının da bulunduğu dini kaynaklar önerdi.

08 Ağustos 2017 - 19:00

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Öğretmen Adayları Yetiştirme Programı’nda dini kitap önermesine tepki gösteren adaylar, “Mesleğimizi hakkıyla yapabilmek için İslam ahlakı ile ilgili kitaplar okumamıza gerek yok” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, ataması yapılan 20 bin 125 öğretmene uygulanacak “Öğretmen Adayları Yetiştirme Programı” ile ilgili yazıyı milli eğitim müdürlüklerine gönderdi. Sözleşmeli olarak atanan aday öğretmenler, 654 saatlik bir programa katılacak. Bu program çerçevesinde öğretmen adaylarına önerilen kitaplar arasında Ensar Yayınları’ndan “Ana Hatlarıyla İslam Ahlakı”, “Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi”, “İslam Ahlak Felsefesine Giriş” gibi kitaplar da var. 

Öğretmen adayları hem kendilerine kitap önerilmesine hem de kitapların seçimine tepki göstererek, “Öğrencilerimize araştırmayı, sorgulamayı, özgür düşünceyi öğreteceğiz ama kendi kaynaklarımızı seçme özgürlüğümüz bile yok. Milli Eğitim Bakanlığı doğru kaynakları seçeceğimize güvenmiyor olmalı ki bize kitap listesi hazırlamış’” dediler.

ÖNERİLEN KAYNAKLAR

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, öğretmen adaylarına önerilen kaynaklar da şunlar:

Millî Kültür Meseleleri ve Maarif Davamız/Samiha Ayverdi, Kubbealtı Neşriyat, Değerler Eğitimi ve Okul Etkinlikleri/ Muhammet Yılmaz, DEM Yayınları, Okul Öncesinde Değerler Eğitimi Etkinlikleri/ Zeynep Özli Özdemir, DEM Yayınları, Ahlak ve Değerler Eğitimi/ Recep Kaymakcan, Hasan Meydan, DEM Yayınları -Psikoloji, Din ve Eğitim Yönüyle İnsani Değerler/ Hayati Hökelekli, DEM Yayınları, Karakter Okulu Kitaplığı/ Perese Serisi, EDAM Yayınları, Ana hatlarıyla İslam Ahlakı/ Mustafa Çağrıcı, Ensar Yayınları, Ahlak Psikolojisi ve Sosyal Ahlak/ Erol Güngör, Ötüken Yayınları, Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi, DIB Yayınları, İslam Ahlak Felsefesine Giriş/Cafer Sadık Yaran, Dem Yayınları, Türkiye’nin Maarif Davası/ Nurettin Topçu, Dergâh Yayınları.

Bu haber 703 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme Sempozyumu
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme...
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne serdi! Türkiye, cihaz ve hekim sayısında Avrupa'nın gerisinde
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()