Madeni parada kıtlık: 'Bozuk para bulamıyoruz, vatandaştan topluyoruz'

Artan bakır, çinko ve nikel fiyatlarından dolayı üretim maliyeti kendi değerini aşan madeni paralardaki kıtlık sürüyor.

27 Mayıs 2023 - 20:53

Küçük esnaf ve bankaların yaklaşık bir senedir yaşadığı madeni para kullanımındaki sıkıntı daha derinleşti.

Çeşitli iş kolundaki esnaf “Bankaya gittik, orada da yok. Koştur koştur bozuk para arıyoruz” derken ya da kasasına “metal para temininde sıkıntı yaşadığımızdan dolayı lütfen ödemelerinizi kartla yapınız” yazısı asarken; bankalar ise PTT’den yüklü miktarda aldıkları madeni paralarla aylarca idare etmeye çalışıyor.

Öte yandan, Sözcü'den Gamze Bal'ın haberine göre nisan ayında madeni paraların gramajının düşürülmesinden sonra Merkez Bankası’nın, piyasadaki eski madeni paraları, gramajını değiştirmek üzere toplatmaya çalışıyor.

Sozcu.com.tr’ye konuşan Gıda Perakendecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Tüfekçi, İstanbul’da bu sorunun had safhaya çıktığını, marketlerin fırınlardan topladıkları bozuk para talebinde artış olduğunu söyledi. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin ise, yaptığı değerlendirmede “5-6 aydır devam eden bu sorun daha da arttı. Biz de bulamıyoruz, vatandaşlardan topluyoruz” diye konuştu.

Özellikle 50 kuruş ve 1 liralarda ciddi bir daralma yaşandığı bilgisini veren TESK Başkanı Bendevi Palandöken, perakende alışverişte artan kartlı ödemelerden dolayı bakkal ve marketlerin bu sorunu daha az yaşadığını, en çok mağduriyet yaşayanlardan birinin ise minibüs şoförleri olduğunu aktardı.

Bu haber 191 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ... HATİMOĞULLARI:
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ......
İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()