Maçoğlu'ndan 'Dersim Belediyesi'nin borçları arttı' iddialarına yanıt

Eski Dersim Belediye Başkanı Maçoğlu, 2019 yılında 37 aylık ödemeye tekabül eden belediye borcunun şu anki aylık gelirlerle 12 aylık bir ödemeye tekabül ettiğine dikkat çekerek iddialara yanıt verdi.

02 Nisan 2024 - 18:05

Kayyum tarafından bırakılan borç nedeniyle gelen belediye bütçesi kesinti ile yollandığı için ilk 2 yıl gelen gelirle çalışanların aylıklarının ödenmeyecek durumda olduğuna dikkat çeken Maçoğlu, bu olumsuz tablonun Dersim halkının duyarlılığı, çalışan emekçilerin özverisi ve Dersim dostlarının dayanışmasıyla aşıldığını söyledi.

Ülkede yaşanan ekonomik krizin tüm halkı olduğu gibi belediyeleri de etkilediğini ifade eden Maçoğlu, enflasyon ve kur artışının hizmet üretim maliyetlerinin artmasına neden olduğunu ve borç faizleri arttığını belirtti.

2024 yılına gelindiğinde Dersim Belediyesinin borcunun 183 milyon TL’nin üstüne çıkmış olduğunu kaydeden Maçoğlu, Belediyenin aylık gelirleri göz önünde bulundurulduğunda 2019 yılında 37 aylık ödemeye tekabül eden borcun, şu anki aylık gelirlerle 12 aylık bir ödemeye tekabül ettiğine dikkat çekti.

'Devraldığımızda 37 ayda kapatabilinen borç şu an 12 ayda kapatılabilmektedir'

Maçoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

"Belediyeyi devraldığımızda 2 milyon TL olan İller Bankası payı şu an 15 milyon TL civarındadır. Bu durumda 25 aylık ödemeye denk düşen borç miktarı azaltılmıştır. Rakamsal olarak artan bu borç enflasyon, kur artışı, TL’nin değer kaybetmesinin bir sonucudur.

Tüm bu imkansızlıklara rağmen yerel yönetimler programımızın yoksullukla mücadele başlığı kapsamında ulaşıma ve suya zam yapılmamıştır. En temel ihtiyaçlardan biri olan ekmeğe halkın ucuz ve sağlıklı bir biçimde ulaşması için çalışmalar yapılmıştır.

Belediye emekçileri ve dayanışma kolektifi ile sokak canlılarına sahip çıkılmış, kültür sanat çalışmaları aksatılmamış, kadın ve gençlik çalışmaları yürütülmüş, pandemi ve deprem gibi ağrı sürçler atlatılmış, işçilerin hakları enflasyona ezdirilmemiş, 80 yıldır tapuları verilmeyen yüzlerce aileye tapuları verilmiştir. Öğrencilere ve tüm ihtiyaç sahiplerine destek sunulmuş, ülkenin en ucuz ve parasız internet, su ve ulaşım çalışması yapılmıştır. Üretim kolektifleri desteklenmiş, istihdam alanları yaratılmıştır. Kentin tüm hizmet alanları imardan, park bahçeye, alt yapıdan, yollara, su ve ulaşımdan diğer alanlara koşullar oranında belediye emekçileri üzerinden eksiksiz yerine getirilmiştir.

Bir kez daha ifade etmek gerekirse; Belediyeyi kayyumdan devraldığımızda 37 ayda kapatabilinen borç şu an 12 ayda kapatılabilmektedir. Ayrıca kayyumun peşin topladığı kira gelirleri de artık belediyemize gelmektedir.

Elbette eksikliklerimiz de olmuştur. Bu noktada da yapılan eleştirileri saygıyla karşılıyoruz.

Dersim halkı, işçi ve emekçileri ve dayanışma kolektifleri ile milyonlarca insanın emeği ile yapılan bu çalışmalar tüm ülkeye örnek belediyelerden biri olmuştur.

Dersim halkının ve emekçilerin emeklerini ve çabasını görmezden gelen bu haksız karalama kampanyalarını Dersim halkının vicdanına havale ediyoruz.

Kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan yanlış algılara itibar edilmemesini rica ediyoruz.

İnanıyoruz ki 2024 yerel seçimlerini kazanan Dersim İttifakı, Dersim halkı ile birlikte var olan olumlu çalışmaları devam ettirecek, eksiklikleri tamamlayacak ve yeni sorunlara da çözümler üretecektir.

Yeni yönetimi tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyoruz."

Ne olmuştu?

Dün bazı medya organlarında ortaya atılan iddialarda, Maçoğlu'nun, Dersim Belediyesi’ni 2019'da kayyımdan alırken borcunun 68 milyon TL olduğu, kendisinin belediyeyi bıraktığında belediye borcunun 183 milyon 303 bin TL'ye yükseldiği öne sürülmüştü.

Bu haber 218 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara’da kritik zirve: Erdoğan, MİT Başkanı Kalın ve Adalet Bakanı Tunç’u Beştepe’ye çağırdı
Ankara’da kritik zirve: Erdoğan, MİT Başkanı Kalın ve Adalet...
 Menderes’te Bozuk Yol Kalmayacak
Menderes’te Bozuk Yol Kalmayacak

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()