Likud yetkilisi: Netanyahu savaşın ardından iktidarı kaybedecek

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun partisi Likud'dan bir üst düzey yetkili, savaşın bitmesiyle birlikte Netanyahu'nun iktidarını kaybedeceğini iddia etti.

19 Şubat 2024 - 22:20

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki savaş sonrasında görevinde kalamayacağına dair görüşler artıyor.

İsrailli medya kuruluşu Ynet'e konuşan Likud partisinden üst düzey bir yetkili, partinin genel başkanı Netanyahu'nun savaşın bitmesiyle iktidarını kaybedeceğini iddia etti.

İsmini vermeyen parti yetkilisi, "7 Ekim sırasında kim başbakansa, savaşın sonunda görevine veda edecek" ifadelerini kullandı.

Likud partisinden başka bir yetkiliyse, "Netanyahu kendi sonunu ne kadar ertelerse ertelesin, istese de istemese de savaşın sonunda seçimlere gideceğiz" diye konuştu. 

Partide önemli bir nüfuza sahip olduğu belirtilen yetkili, Netanyahu'nun hem parti içinden hem de koalisyon partilerinden gelecek baskıyla erken seçime zorlanacağını belirtti.

Anket sonuçları: Netanyahu'ya destek düşüyor

İsrail'de yapılan anketler, Hamas'ın 7 Ekim 2023'te başlattığı saldırıların ardından Netanyahu'ya ve partisi Likud'a olan desteğin gitgide düştüğünü ortaya koyuyor.

İsrail Demokrasi Enstitüsü, Aralık ayında konuya ilişkin anket sonuçlarını paylaşarak, İsraillilerin üçte ikisinden fazlasının Gazze'deki savaşın ardından genel seçimlerin yapılmasını istediği aktarmıştı.

Bu ayın başında yapılan başka bir anketin sonucuna göre, genel seçimlerin hemen yapılması durumunda, muhalefet partileri, İsrail parlamentosundaki 120 koltuğun yüzde 75'ini kazanıyor.

Netanyahu: Siyasetin sırası değil

Netanyahu, cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında, erken seçim yapılması için yapılan çağrıları reddederek, seçimlerin daha önce planlandığı gibi Ekim 2026'da yapılacağını söyledi.

"Şu anda siyaset yapmanın sırası olmadığını" iddia eden Netanyahu, "Savaş sırasında bunu dert etmememizi öneriyorum. Şu anda ihtiyacımız olan son şey seçimler" dedi. Netanyahu, iç siyasette yaşanacak bölünmenin "Hamas'a yarayacağını" iddia etti.

Yeş Atid partisi: Yetersiz bir başbakanın bir diğer çıkışı

Muhalefetteki Yeş Atid partisi, yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun bu yorumlarını "uzun zaman önce halkın güvenini kaybeden ve Holokost'tan bu yana Yahudi halkına yapılan en büyük hatanın sorumluluğundan kaçmaya devam eden yetersiz bir başbakanın bir diğer çıkışı" olarak niteledi.

Açıklamada

Bu haber 835 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
Polat, “Milletin varlıklarını şirketler batırıyor”
Polat, “Milletin varlıklarını şirketler batırıyor”

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()