Leyla Zana: 'Oyunu bana ver görünmez ol’ diyor, kimsenin uşağı değiliz'

Uzun bir aradan sonra yerel seçim için sahaya inen Leyla Zana, Hilvan'da CHP'yi eleştirerek, "Biz kimsenin uşağı değiliz'' dedi.

25 Mart 2024 - 17:41

Yaklaşık 8 yıl sonra sahaya inen DEM Partili Leyla Zana, seçim çalışmaları için Şanlıurfa'nın Hlivan ilçesindeydi.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre buradaki konuşmasında CHP'nin DEM Parti'ye yönelik tavrını eleştiren Zana, şunları söyledi:

  • Geçmişte ve bugün CHP’nin yüz yıla yakındır bu halkın emeklerini, duygularını ve tüm değerlerini sadece kendisi için kullanmak istedi
  • CHP şimdi ‘İstanbul’da Kürtler bize neden oy vermiyor’ diyor. Yüz yıldır Kürt halkı bilinçlendi, örgütlendi, güç haline geldi ve bu iradeyi artık kendisi için kullanmak istiyor. Biz kimsenin uşağı değiliz. ‘Oyunu bana ver ama görünmez ol.’ Ama biz hayalet değiliz ki. Bizi aptal yerine koyuyorlar. Biz aptal bir halk değiliz, biz kadim bir halkız. Bu coğrafyanın en gelişmiş duygu ve düşüncelerine sahip olan kadim bir halkız. 
  • Bizi yok sayamazsın. Senin her şeye hakkın var ama bizim bir oy kullanmaya bile hakkımız yok. Bunu ne vicdan ne de ahlak kabul eder. O nedenle DEM bizim DEM’imiz diyoruz. Oyumuza sahip çıkalım.
  • 31 Mart’ta onlar üzülse de, sevinse de Kürtler kazanacak. Oyunuz sadece belediyeler için değildir kimliğiniz ve varlığınız içindir. 

Yıllar sonra sessizliğini bozan Leyla Zana, çözüm sürecini ve Erdoğan’la görüşmesini anlatmış, "sürecin dondurucudan çıkarılması" için çağrıda bulunmuştu.

Bu haber 318 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Başkan Eşki “Güçlü Bornova”yı anlattı
Başkan Eşki “Güçlü Bornova”yı anlattı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()