Kurultay'da Dikkat Çeken Bildiri

“Sevgili Cumhuriyet Halk Partili mücadele arkadaşım” diye başlayan bildiri, ülke gündeminin kısa bir değerlendirmesinin ardından süreci ve ülke sorunlarını ilçe ve il örgütlerinde beraber değerlendirme çağrısı yapıyor.

04 Şubat 2018 - 12:20 - Güncelleme: 04 Şubat 2018 - 12:58



“Halkevci dostlarınız” imzası ile CHP’nin 36. Olağan Kurultayı'nda dağıtılan bir bildiri katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. “Sevgili Cumhuriyet Halk Partili mücadele arkadaşım” diye başlayan bildiri, ülke gündeminin kısa bir değerlendirmesinin ardından süreci ve ülke sorunlarını ilçe ve il örgütlerinde beraber değerlendirme çağrısı yapıyor.

Cumhuriyet Halk Partililer tarafından da ilgi görüp olumlu karşılanan bu bildirinin ardından halkevleri ve CHP arasında bundan sonraki süreçte nasıl bir diyalog kurulacağı merak ediliyor.



Sevgili Cumhuriyet Halk Partili Mücadele Arkadaşım,


Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor ama ne olursa olsun bizler gücünü haklılığın ilkelerinden alanlar, tek adama biat etmemeydi yaşam yaşam biçimi tercih edenler; hep umut dolu olduk. Gezi'de ağaçlar gibi kardeş, referandum da  'hayır' demek kadar net, Adalet yürüyüşünde aynı yolun yoldaşı olduk ve bugün halk savaşla terbiye edilmeye çalışıyorken barış içinde kol kola olmayı istiyoruz. 

Çünkü biliyoruz ki bu savaş 2019'un aynasıdır. Ohal'in yetmediği koşullarda savaş başladı. Hatırlayalım; tam kendi içlerinde çatlak sesler büyüyordu. Tam zam üstüne zam geliyor hayat zorlaşıyor, toplumdaki hoşnutsuzluk kendini yakan işçi gibi vatandaşın bireysel eylemleriyle su üzerine çıkmaya başlıyordu. Dİyanetin çocuk istismarının önünü açan fetvaları/ yazıları başta kadınlar olmak üzere toplumun birçok kesimi tarafından hatta muhafazakar kesimler tarafından bile sorgulanıyordu. OHAL'e rağmen metal işçileri 'grev' diyordu. İşte böyle çıktı bu savaş.


Hesap belli: 'Çatlak sesler sussun, herkes etrafımızda saf tutsun.' 




Bildiride  Zeytin Dalı Harekatı, savaşın çıkma nedenleri, savaş karşıtlarının tutuklanmaları, laiklik, TTB tutuklamaları, diyanet fetvaları , Ohal durumuna kadar bir çok konuya değinilen 2 sayfa dağıtıldı.



2018/02/2018-02-04-12-57-00.jpg
2018/02/2018-02-04-12-57-08.jpg
Bu haber 1552 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Işıklar Mahallesi’nde değişim başlıyor
Işıklar Mahallesi’nde değişim başlıyor
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız”
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()