Kolektif girişimcilik merkezi girişim kampı’23 başladı

Karşıyaka Belediyesi Kolektif Girişimcilik Merkezi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Kuzey İzmir TEKMER, Yaşar Üniversitesi iş birliğiyle bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Girişim Kampı'23 @Karşıyaka Kolektif; 27 Mart Pazartesi günü başladı.

28 Mart 2023 - 12:24

Programın açılış konuşmasını Karşıyaka Kolektif Girişimcilik Merkezi Yürütücü Kurul Üyesi Başkanı Rafet Yacan yaptı. Girişimciliğin geleceğinden umutlu olduğunu vurgulayan Yacan şunları kaydetti: “Bugün burada Karşıyaka Belediyesi Kolektif Girişimcilik Merkezi tarafından Yaşar Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi ve Kuzey İzmir Teknoloji Merkezi iş birliği ile düzenlenen Girişim Kampı’23 Karşıyaka Kolektif’in açılışını gerçekleştirmek için bir aradayız. Bu etkinlik girişimcilik ekosistemi için büyük önem taşıyor. Girişimcilik ülkemiz için sadece ekonomik anlamda değil aynı zamanda sosyal ve kültürel açıdan da büyük bir değer taşıyor. Girişimciler yenilikçi fikirleriyle toplumu ileriye taşıyor, istihdam yaratıyor ve Türkiye’nin uluslararası rekabet gücünü arttırıyor. Amacımız girişimcilerin yenilikçi fikirlerini hayata geçirmeleri ve girişimlerini büyütmeleri için gereken kaynakları sağlamak ve onlara rehberlik etmek. Bizler girişimciliğin geleceği için umutlu ve heyecanlıyız. Geleceğin liderlerini ve yenilikçi fikirlerini desteklemek için çalışıyoruz. Geçen yılki kamptan bu yana geçen 13 aylık süreçte yürütücü kurulumuz tarafından belirlenen 19 girişimi Karşıyaka Kolektif kuluçkasına alarak destek verdik, hem Karşıyaka Kolektif girişimilerimize hem de herkese açık 38 etkinlikle 2 bin 787 kişiye ulaştık.” 

 

“ÇOK ÖNEMLİ BİR ZEMİN HAZIRLIYOR”

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ise her yıl bu etkinliğe katılmaya çalıştığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Hepimizin bildiği gibi ekonomik büyüme ve sürdürülebilirliği sağlamak; yeni şirketlerin kurulmasını sağlamak ve mevcut şirketlerin büyümesini kolaylaştırmaktır. Girişimciliğin gelişmesine ortam sağlamak için kurulan merkezler teknolojik ve üretim odaklı girişimciliğin gelişmesine çok önemli zemin hazırlıyor. Karşıyaka Belediyesi Kolektif Girişimcilik Merkezi’nin faaliyete geçmesinden bu yana geçen 3 yıl içinde birçok başarılı etkinliği birlikte gerçekleştirdik. Düzenlenen girişim kampında bir araya gelmekten çok mutluyuz. Girişim kampı 2023 çevrimiçi bir kamp olarak Nisan ayına kadar devam edecek. Kamp 8 oturumdan oluşacak. İnovasyon, dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik, iş modelleri, girişim hukuku, mali süreçler, kitle fonlama, yatırım süreçleri gibi birçok konu derinlemesine işlenecek. Karşıyaka Kolektif ve paydaşlarına hız kesmeyen faaliyetleri için çok teşekkür ediyorum. ”

Youtech Genel Müdürü ve Kuzey İzmir Tekmer İcra Kurulu Üyesi Necip Özbey de “2001 yılından bugüne alt yapı çalışmaları yapıldı. Böyle bir altyapı harika, bu kadar çok gelişmiş kuluçka merkezi olarak hepsinden daha hızlı ve etkin bir çalışma sistemi sağlıyor. Burada bulunan tüm ekiplere teşekkür ediyorum. Herkese başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

 

“SİSTEMİN AĞINI YIRTIP ÇIKABİLEN BİR YAKLAŞIM”

“Bizler Karşıyaka’da belediye eliyle insanların girişimci ruhlarını besleyecek, onların önünü açacak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” diyerek sözlerine başlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Yaşar Üniversitesi ve Katip Çelebi Üniversitesi ile birlikte buradaki çalışmaları ve ortaklığımızı sürdürüyoruz, bir sonraki aşama olan Teknoloji Geliştirme Merkezi’ni de kurduk; o da Karşıyaka’da. İnsanlar buradan oraya transfer de olabiliyor. Aslında Bakırçay Üniversitesi ile birlikte bir başka teknoloji geliştirme merkezi de kuruldu ama o yeni yeni faaliyete geçiyor. Yeni kapılar açmayı hedefleyen bir bakış açısıyla görevimi yürütmeye çalışıyorum. Gerçekten çok kalabalık bir insan grubu olarak dünyada yaşıyoruz. Adaletsiz ve dengesiz bir refah dağılımı var. Aslında imkan verilse içimizden bir sürü insan çok önemli şeyleri başarabilir. Yeter ki içindeki yeteneği görelim ve ona bazı imkanlar sunalım. Girişimcilik, içinde bulunduğu sistemin ağını yırtıp çıkabilen bir yaklaşım. Bunun için girişimcilere samimi şekilde gerçekten yardımcı olmalıyız. Karşıyaka Belediyesi samimi olarak bu ekosistemin bir parçası olmaya çalışıyor. Sizler de burada olduğunuz için mutluluk duyuyoruz” dedi.

Açılışa; Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, YouTech Genel Müdürü ve Kuzey İzmir TEKMER İcra Kurulu Üyesi Necip Özbey, Karşıyaka Kolektif Girişimcilik Merkezi Yürütücü Kurul Üyesi Rafet Yacan, mentorlar, girişimciler ve paydaşlar katıldı.

 

13 NİSAN’A KADAR DEVAM EDECEK

Girişimcilik ekosisteminin önde gelen isimlerini bir araya getirerek, yenilikçi fikirlerin ve işletme modellerinin tartışılacağı, paylaşılacağı ve geliştirileceği çevrimiçi Kamp, 13 Nisan tarihine kadar devam edecek. Etkinlik, 8 oturumdan oluşacak ve inovasyon, dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik, iş modelleri, girişim hukuku, mali süreçler, kitle fonlama, melek yatırım süreçleri, exit stratejileri ve daha birçok konuda yeni fikirleri keşfetmek isteyen herkese açık olacak.

 

Bu haber 200 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()