Karşıyaka’da “Bir Millet Uyanıyor” sergisi yoğun ilgi görüyor

Karşıyaka Belediyesi Çatı Bostanlı Sergi Salonu’nda Cumhuriyet’in 100. yılı onuruna açılan “Bir Millet Uyanıyor” sergisi yoğun ilgi görüyor. Koleksiyon ve arşivlerden seçilen fotoğraf, belge, gazete ve eşyalar eşliğinde aydınlanma tarihimize ışık tutan sergi; 19 Mayıs 2024 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

28 Mart 2024 - 22:23

Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Çatı Bostanlı Sergi Salonu, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla Ekim 2023’te açılan “Bir Millet Uyanıyor” sergisine ev sahipliği yapıyor. Açıldığı günden bu yana her yaş ve kesimden çok sayıda konuğu ağırlayan sergi, özellikle okul gruplarından yoğun ilgi görüyor. Ziyaretçiler, Cumhuriyet’in ilan edilişinden Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat ettiği 1938 yılına uzanan 15 senelik sürece odaklanan sergide Cumhuriyet devrimlerinin öyküsüne tanıklık etme fırsatı buluyor.

 

BİR ULUSUN DOĞUŞU

“Bir Millet Uyanıyor” sergisinde, bitmek bilmeyen savaşların, salgın hastalıkların, yokluğun ve cehaletin pençesinden alınan bir halkın; yanmış, yıkılmış bir ülkenin yeni bir dinamizmle var olma mücadelesi anlatılıyor. Çok sayıda koleksiyon ve arşivden seçilen fotoğraf, belge, gazete ve eşyalar eşliğinde; Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet’in kurucu kadrolarının ellerinde yeni bir devletin ve ulusun doğuş öyküsü aktarılıyor.

Birbiri ardına nefes kesercesine gerçekleştirilen devrimlere, toplumdaki radikal dönüşüme, uygulanan siyasi ve ekonomik kararların gündelik hayattaki yansımalarına ışık tutuluyor. Sergi ziyaretçilerine geleceğine sahip çıkan Cumhuriyet gençliğinin benzersiz coşkusunu yeniden yaşatırken, dönemin ruhunu yansıtarak değişime dair inancın ve gücün önemini hatırlatıyor.

 

13-14 NİSAN’DA AÇIK

Küratörlüğünü Aybala Yentürk’ün, proje koordinatörlüğünü Nejat Yentürk’ün üstlendiği, pek çok kişi ve kurumun da araştırmaları, arşiv ve koleksiyonları ile katkıda bulunduğu “Bir Millet Uyanıyor” sergisi, 19 Mayıs 2024 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Ramazan Bayramı’nda kapalı olup tatile denk gelen 13-14 Nisan’da açılacak olan sergi; diğer haftalarda pazartesi hariç her gün 10.00-18.30, perşembe günleri ise 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

 

Bu haber 119 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()