KARDEŞ ŞEHİRLER KUŞADASI’NDA BULUŞTU

Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen "Kardeş Şehirler İşbirliği ve Proje Geliştirme Toplantısı", kardeş şehirler arasında yeni ilişki ve projelere kapı araladı. Kuşadası Belediyesi'nin 8 kardeş şehrinden yönetici ve temsilcilerin buluştuğu toplantıda işbirliği sağlanabilecek uzun ve kısa vadeli projeler ele alındı.

18 Nisan 2016 - 17:54

Kuşadası’nın kardeş şehirlerinin temsilcileri Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen "Kardeş Şehirler İşbirliği ve Proje Geliştirme Toplantısı Çalıştayı kapsamında Kuşadası'nda biraraya geldi. 7 ülkeden 8 kent temsilcisinin buluştuğu toplantıda, projelerin daha belirleyici bir şekil alması amacıyla sürekli temas kararı alınarak kent temsilcileri arasında sosyal medya ağı oluşturuldu.

Kardeş Şehirler İşbirliği ve Proje Geliştirme Toplantısı nedeniyle Kuşadası Belediyesi'nin davetlisi olarak Kuşadası'na gelen kardeş şehirler Almanya’nın Marl ve Oberursel,  Bulgaristan’ın Stumyani, Gürcistan’ın Batum, Romanya’nın Sınaıa ve Tırgu Mureş, Lübnan’ın  El-Mina ve Yunanistan’ın Samos kentinden toplam 25 temsilci ilk olarak şehir turuna katıldı. Tarihi Kaleiçi, Hanım Camii, Kervansaray, KUAKMER gibi şehrin önemli ve tarihi yerlerini gezen kardeş şehir temsilcileri Kuşadası'nı daha yakından tanıma fırsatı buldu. 

Kuşadası Old Town Tanneries'te düzenlenen toplantı, ABİGEM Temsilcisi İpek İncesulu’nun moderatörlüğünde  başladı. Toplantıya Kuşadası Belediye Başkanı  Özer Kayalı, Stumyani Belediye Başkanı Emil Ilıev, Sınaıa Belediye Başkanı Vlad Oprea, El-Mina Belediye Başkan Vekili Halid Todmarı, Stumyani Belediye Başkan Yardımcısı Fidanka Koteva, Sicilya Fahri Konsolosu Domenico Romeo, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Almanya Marl Kardeş Şehirler Üyesi Nuri  Uzunoğlu ile Heike Hıngst,  Batum İzmir Fahri Konsolos Yardımcısı Makvala Kharebava, Tırgu Mureş Ulusal ve Uluslararası Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Cosmina Pascan, Almanya Oberursel kenti temsilcileri Udo Kiedel George ile Savaş Köktaş ile Kuşadası Belediye Meclsi üyeleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, kardeş şehir ilişkisini çok önemsediklerini belirterek "Coğrafi olarak birbirimizden uzak olsak da “kardeşlik” bağı ile bağlı olduğumuz siz değerli dostlarımızla bir arada olmak bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı. Bu nedenle bu buluşmayı çok önemsiyor ve sizleri en iyi şekilde ağırlayabilmeyi arzuluyoruz. Kardeş Şehirler projesiyle amacına uygun olarak kitlesel ve ekonomik kazanımlar elde etmek için böyle bir toplantı organize ettik. Tüm katılımcı ülkelerin güzel ve faydalı projeler üreteceğinden eminim. Biz Kuşadası Belediyesi olarak buradan çıkacak proje ve fikirler doğrultusunda çalışmaya hazırız. Daha önce Almanya’nın Marl kentiyle Kardeş Şehir Projesi kapsamında güzel işler yaptık. Umarım bu toplantıya katılan tüm kardeş şehirlerimizle benzeri güzel işler yapabiliriz" dedi. 

Bulgaristan’ın Stumyani kentinin Belediye Başkanı Emil Ilıev ise konuşmasında “Öncelikle böyle güzel bir şehirde olmaktan dolayı çok mutluyum. Böyle bir projeye imza attıkları için Kuşadası Belediyesi ve Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya çok teşekkür ederim. Bu projenin iki ülkenin ilişkilerini olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum” dedi.

Kardeş şehir temsilcilerinin ülke ve şehirleri ile ilgili olarak tanıtıcı sunumlar yaptığı toplantıda gerçekleşen atölye çalışmalarında önemli projelerin ve işbirliklerinin temelleri atıldı.

Çalıştay sonrası katılımcı kentlerin temsilcileri Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Kuşadası Belediyesi Özer Kayalı’yı makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı Almanya’nın Marl kenti temsilcileri Nuri Uzunoğlu ve Heike Hıngst’e Kuşadası Erdoğan Öven Engelliler Köyü ve Kuşadası’na kent olarak verdikleri destekten dolayı teşekkür plaketi verdi.

Bu haber 1478 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de konut satışları %13,7 düştü
İzmir'de konut satışları %13,7 düştü
Tasarruf tedbirleri açıklandı
Tasarruf tedbirleri açıklandı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()