Kanser Riski Olan Tutukluya Randevu Yok

KHK ile ihraç edildikten sonra tutuklanan sosyal bilgiler öğretmeni Nazife Onay, cezaevinde “kanser şüphesi” ile karşı karşıya olduğunu ancak kendisine MR için randevu verilmediğini söyledi.

25 Aralık 2017 - 11:56

Tutuklu bulunduğu Silivri 9 No’lu Kadın Hapishanesi’nden Cumhuriyet’e mektup gönderen Onay, ihraç edilmeden önce Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve Acun Karadağ’ın işlerine geri dönmeleri amacıyla İstanbul’daki Cevahir AVM önünde oturma eylemi yaptığını anlattı. 7 Şubat’ta ihraç edilince eylemini Ankara’da Yüksel Caddesi’ne taşıdığını anlatan Nazife Onay, şunları kaydetti:

“Bu kez de ‘Neden Yüksel’e geldin’ diye suçlandım ve tutuklandım. İki buçuk ay hapsedildim. 19 Ekim’de tahliye etmek durumunda kaldılar. Yüksel’e geri döneceğimi bildiklerinden bu kez başka bir komplo ile Nuriye ve Semih’i savunan avukatlarla aynı dosya kapsamında yeniden tutuklandım.”

‘SAĞLIĞIM, HATTA YAŞAMIM SÖZ KONUSU’

Cezaevinde kanser şüphesiyle karşı karşıya kaldığını belirten Nazife Onay, mektubunda şöyle yazdı: “Göğsümde ilk kez bir kitle tespit edildi. ‘İyi huylu mu kötü huylu mu MR’la anlayabiliriz’ diyorlar. Fakat erken bir randevu ayarlamayacaklarını ifade ediyorlar. Kalp krizi gibi aciliyeti yokmuş. İki yıl önce kanserden abimi kaybettim, 40 yaşında idi. Ailedeki kanser öyküsüne, hapishane koşullarına, sırtımı kaplayan mor lekelenmelere, yorgunluk hissiyatıma rağmen acil veya öncelikli bir randevu ayarlanmamasını bir intikam biçimi olarak değerlendiriyorum. İnsanları hastalıkları ile tehdit etmek acizliktir. Önce işimden, sonra evinden, sonra özgürlüğümden oldum OHAL bahanesi ile. Şimdi sağlığım hatta yaşamım söz konusu.”

Bu haber 685 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Peyzaj mimarlarından Karşıyaka’ya hatıra ormanı
Peyzaj mimarlarından Karşıyaka’ya hatıra ormanı
IBAN ile ödemelere ağır cezalar gündemde
IBAN ile ödemelere ağır cezalar gündemde

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()