İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen İZKİTAP Fest - İzmir Kitap Fuarı, Kültürpark’ta her gün on binlerce kitapseveri ağırlamaya devam ediyor. “Çocuk Edebiyatı” ana temasıyla düzenlenen fuarda, yayınevlerinin stantlarına büyük ilgi gösterilirken kitapseverler beğeniyle okudukları yazarlara kitaplarını imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Fuarın en çok ilgi gören konuklarından biri de Prof. Dr. Celal Şengör oldu.

23 Nisan 2024 - 16:15

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde İZFAŞ ve SNS Fuarcılık iş birliği ile düzenlenen İZKİTAP Fest - İzmir Kitap Fuarı, Kültürpark’ta kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor. Fuar kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler, söyleşi ve imza günleri de büyük beğeni topluyor. Fuarın üçüncü gününde en çok ilgi gören konuklarından biri Prof. Dr. Celal Şengör oldu. Prof. Dr. Şengör, büyük çoğunluğu gençlerden oluşan topluluğa, milli mücadele yıllarını, Atatürk’ün askeri ve yöneticilik dehasını, Cumhuriyet kazanımlarını anlattı.

“23 Nisan’ı büyük bir coşkuyla kutlayın”

Türkiye’nin modern dünyanın bir parçası olması için tek yolun Atatürk’ün izinden gitmek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Celal Şengör, “Atatürk, milleti kulluktan kurtarıp egemenliği millete verdi. Otorite milletindir diyor, onun için Millet Meclisi açtı, milletçe karar vermek için. Meclis’te birçok zorlukla, karşı görüşle karşılaşıyor, ancak tüm zorluklara karşın Atatürk, Meclis’i dağıtmıyor. ‘Padişah gitti tamam, ama millet var, millete soracağız’ diyor. Atatürk, sanayiyi Anadolu’ya yaymaya çalıştı. Şeker fabrikası Turhal’da, silah ve cephane fabrikası Kırıkkale’de. Atatürk istiyordu ki Anadolu insanı iş bulsun, çalışsın, modern dünyayı tanısın. Hepsini yok ettiler, bugün ülkemiz kağıt yapamıyor, çünkü Seka’yı kapattılar. Kağıt ithal malı. Bugün benim çocukluğumda yediğim mısırı artık yiyemiyorsunuz. ABD’nin rezil mısırlarını yiyoruz. Tarımımızı yok ettiler. Bir vize almak için aylarca bekliyoruz, bizim öğrenciliğimizde vize yoktu. Şimdi vize vermiyorlar” diyerek kendisini dinlemeye gelenlerden Atatürk ilkelerine daha fazla sahip çıkmaya devam etmelerini ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış yıldönümü olan 23 Nisan’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamalarını istedi.

Kadınlara yönelik ilham verici deneyim

Nodwin Gaming tarafından düzenlenen “It’s a Girl Thing!” projesi de Türkiye’de ilk defa İzmir Kitap Fuarı’nda gerçekleştirildi. Cinsiyet eşitliliğine vurgu yaparak kadınların toplumdaki etkileşimini artırmayı amaçlayan etkinlikte, çeşitli alanlarda ilham verici konuşmacıların yer aldığı oturumlar düzenlendi. Proje, kadınların potansiyellerini keşfetmelerine, kendilerini geliştirmelerine ve topluma katkıda bulunmalarına olanak tanımayı amaçlıyor. Kariyer, moda, sanat, spor, mental sağlık ve sosyal sorumluluk gibi çeşitli alanlarda özel isimlerden oluşan konuşmacıların oturumlarına fuar ziyaretçileri büyük ilgi gösterdi.

Birbirinden değerli isimler okuyucu ile buluştu

İZKİTAP Fest’te, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları tarafından Akın Ersoy, Ersin Doğer, Mehmet N. Aytaçlar ve Murat Tozan’ın konuşmacı olduğu “İzmir’de Arkeoloji” oturumu, Sakin Kitap’ın düzenlediği Şükrü Erbaş ve Harun Tutuş şiir dinletisi,  Mülkiyeliler Birliği ve İZKİTAP’ın düzenlediği Ahmed Arif’in Hasreti Belgeseli Gösterimi üzerine Şeyhmus Diken ve Sunay Çatori söyleşisi, Sıla Topçam’dan Düş Zamanı Masalları etkinliği gibi birçok söyleşi ve etkinlik de gerçekleştirildi. Adora Yağmur, Beyza Alkoç gibi yazarlar da imza etkinliğinde İZKİTAP Fest’te okurları ile buluştu.

Girişlerin ücretsiz olduğu İZKİTAP Fest, 28 Nisan 2024 tarihine kadar 10.00 – 21.00 saatleri arasında kitapseverleri ağırlamaya devam edecek.

Bu haber 94 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ... HATİMOĞULLARI:
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ......
Nazım Hikmet’in “Yolcu” oyununun prömiyeri yapıldı
Nazım Hikmet’in “Yolcu” oyununun prömiyeri yapıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()