İzmirliler, 23 Şubat’ta Halkevleri’nin 92. yaşını kutluyor!

Halkevleri 92. Yılını İzmir’de konser ile kutluyor. 23 Şubat 2024’te Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde Geniş Merdiven Orkestrası ile gerçekleşecek geceye; çevre, ekoloji ve işçi direnişlerinden konuklar ile direnen gazeteciler de katılım sağlayacak.

22 Şubat 2024 - 18:10

92 yıllık çınar Halkevleri, tarihi boyunca halkın aydınlanma evinden mücadele örgütüne dönüşerek gelişti. Halkın özlemleriyle, mücadelesiyle şekillenen Halkevleri her mücadele döneminde kendini yeniledi. Hiçbir rüzgarda eğilip bükülmeyen genç bir fidan gibi ayağa kalktı. Tariş Direnişi’nde “Üreten biziz, yöneten de biz olacağız” diyerek İzmir’deki emek ve demokrasi mücadelesinde bir makas değişimiydi. Gültepe’de yokuşun ve umudun adıydı…

Halkevleri; hiçbir baskıya boyun eğmeyen; eşitlik, özgürlük ve barış mücadelesinin tarihi olarak bu topraklara kazındı.

Kimi zaman bir mahallede mütevazı bir kütüphane, kimi zaman bir sokak tiyatrosu, kimi zaman bir eylemde şiir, kimi zamansa dinci gericiliğe karşı okullarda, meydanlarda aydınlanmanın sembolü oldu.

Halkevleri 92. Yaşında Yaşamak İçin Örgütlenmeye, Geleceği Hep Birlikte Yürümeye Çağırıyor!

“Bugün; işçilerin memleketin dört bir yanında güvencesizliğe meydan okuduğu, kadınların isyanının hiç durmadığı, hayat pahalılığına ve yoksulluğa karşı memleketin her köşesinden seslerin yükseldiği, basının, sanatın, şiirin, kalemin direndiği bir ortamda 92. yılımızı kutluyoruz.

Her felakette; yaşamı üretenlerin çözümün de kendisinde olduğunu ortaya koyduğu, dayanışmanın hiç tükenmediği, yeni bir baharın müjdelendiği, yeni bir kuruculuğun hayata geçtiği günlerde 92. yaşımızı kutlamanın onurunu yaşıyoruz.

Şüphesiz, yarını kuracak olanlar direnenler ve yaşanan her yıkımın ardından yaşamı yeniden kuranlar olacaktır. İşte bu bilinçle ve dünden yarına mücadele edenlerin ışığıyla Yaşamı yeniden kurmak için yürüyoruz. İnsanca bir yaşam, demokrasi, laiklik, özgürlük ve barış için yürüyoruz.”

23 Şubat 2024- Cuma günü 19.30’da Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde kokteyl ve 20.30’da Geniş Merdiven Orkestrası konseri ile gerçekleşecek Halkevleri Kuruluş yıldönümü gecesine tüm İzmirliler ücretsiz erişebilir.

Bu haber 376 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
Polat, “Milletin varlıklarını şirketler batırıyor”
Polat, “Milletin varlıklarını şirketler batırıyor”

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()