İzmir Serbest Mimarlar Derneği’nden 100. Yıl Cumhuriyet kutlaması

İzmir Serbest Mimarlar Derneği (İzmirSMD) Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını üyelerinin katıldığı bir gecede coşkuyla kutladı. SwissOtel’de yapılan geceye Konak Belediye Başkanı Mimar Abdül Batur da katılırken, İzmir Serbest Mimarlar Derneği’nin kuruluşunun 20. yılı da kutlandı.

30 Kasım 2023 - 10:09

İzmirSMD Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Dürrin Ulema gecenin açılış konuşmasını yaptı. Geceye katılan tüm mimar arkadaşlarına teşekkür eden Ulema, bugün hem Cumhuriyetin 100. Yılını hem de derneklerinin 20. Yılını kutlamanın onuru ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun

Cumhuriyetin 100. Yılında serbest mimar derneklerini bir federasyon altında bir araya getirdiklerini, bunun hem iyi mimarlığa ulaşmak ve hem de hizmet çıtalarını daha da yükseltmek için büyük bir şans olduğunu dile getiren Ulema, “Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyoruz. Daha nice yüzyıllar kutlamayı diliyorum. Cumhuriyetimizin kazanımlarının farkındayız. O nedenle Cumhuriyetimize sonuna kadar sahip çıkacağız.  Bu yıl aynı zamanda mesleğimiz için de bir dönüm noktası yaşıyoruz. Federasyon kuruluşu ile mesleğimizin daha iyi noktalara ulaşacağını düşünüyorum. Bugün ayrıca yönetiminde üyelerimizin de yer aldığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Su Topu Takımının Avrupa Şampiyonunu kutluyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılı ve derneğimizin 20. yılı hepimize kutlu olsun” dedi.

Batur’dan Mimarlık Müzesi müjdesi

Dernek Onur Üyesi olan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise İzmir Serbest Mimarlar Derneği işbirliğinde hayata geçecek olan Kemer’deki Mimarlık Müzesi ile ilgili üyeleri bilgilendirdi. Bu proje içinde meslektaşları ile bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Batur, “Yenişehir Kemer İstasyonu’nda yer alan Hangar Binası’nın Mimarlık Müzesi olması projesinde sona geldik. Projelerimiz hazırlandı. Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu’ndan geçti. Bütçesini hazırladık. Projede 1 ay içinde ihaleye çıkarak Mimarlık Müzesi’ni İzmir’e kazandıracağız. Kente değer katacak, genç mimar arkadaşlarında yararlanacağı önemli bir merkez olacak” diye konuştu.

Yönetime ve sponsorlara teşekkür plaketi

Gecede İzmirSMD Başkanı Dürrin Ulema Yönetim Kurulu Üyeleri’ne sahnede teşekkür ederken, Derneğin yeni üyeleri Gökhan Çelikağ ile Durmuş Ali Kasap’a da plaketlerini takdim etti. Sponsor firmalar Şişecam, Dalsan, IQ Alüminyum, Bürotime ve Kalebodur yöneticilerine de teşekkür plaketlerinin verildiği gecede üyeler canlı müzik eşliğinde eğlendiler. Gecenin sonunda günün anısına üyelere minik bir hediye takdimi de yapıldı.

Bu haber 215 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İBB'den 'SGK borcu' açıklaması: Bakan Işıkhan'a yalanlama geldi
İBB'den 'SGK borcu' açıklaması: Bakan Işıkhan'a yalanlama geldi
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()