İzmir Şehir Hastanesi’nde İlk Defa Yumurtalık Kanserinde Batın İçi Sıcak Kemoterapi Uygulandı

70 yaşındaki hasta Sevgi Can Aysal 4 ay önce karın ağrısı, iştahsızlık, zayıflama ve karında şişlik yakınmaları ile Jinekolojik Onkoloji Kliniği’ne başvurdu. Yapılan muayene ve tetkikler sonrası ileri evre yumurtalık kanseri tespit edilen hastaya kemoterapi başlandı.

15 Ocak 2024 - 20:41

 Üç kür kemoterapiden sonra yapılan incelemede hastalığın gerilediği ve ameliyat edilebilir duruma geldiği tespit edildi. Gerekli inceleme ve hazırlık sonrası Doç. Dr. Muzaffer Sancı, Op. Dr. Murat Güner, Op. Dr. Emel Özdaş ve ekibi tarafından ameliyata alınan hastadaki tümörlü dokular; rahim, yumurtalık, safra kesesi, apandisit, kalın bağırsağın bir bölümü ve yağlı dokunun bir kısmı alındı. Ardından geride hiç tümör bırakılmayacak şekilde gözle görülemeyen tüm kanserli dokuların temizlenmesi amacıyla batın içi sıcak kemoterapi (Debulking Cerrahi) uygulanan hastanın operasyonu başarı ile tamamlandı.

“Yumurtalık kanserleri maalesef çoğu zaman ileri evrede bile belirti vermez.”
İzmir Şehir Hastanesi’nde ilk defa jinekolojik kanserde batın içi sıcak kemoterapi uygulaması yapıldığını söyleyen Doç. Dr. Muzaffer Sancı; “Yumurtalık kanserleri maalesef çoğu zaman ileri evrede bile belirti vermez. Ancak bu her şeyin bittiği anlamına gelmemektedir. Uygulanan kemoterapi ve ameliyat sonrası yapılan batın içi sıcak kemoterapi sayesinde gözle görülmeyen tümörlü dokuları yok ederek hastalarımız şifa bulmaktadır. Sevgi hanımın da ameliyat sonrası dönemi çok güzel geçti. Kendisini sağlıkla taburcu etmeye hazırlanıyoruz.” dedi.


İzmir Şehir Hastanesi, ileri tıp teknolojileri ve uzman kadrosuyla gerçekleştirdiği başarılı ameliyatlar ile alanında öncü bir rol üstlenmeyi sürdürüyor.

Bu haber 481 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
Polat, “Milletin varlıklarını şirketler batırıyor”
Polat, “Milletin varlıklarını şirketler batırıyor”

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()