İzmir'li Zübeyde Hanım Müze Gemisine Sahip Çıkıyor

İzmir’de Kordon’da demirli bulunan "Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi"nin millet kıraathanesine dönüştürülmek istenmesine çığ gibi tepki geldi.

07 Aralık 2018 - 14:14

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat  Oktay tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM'ye önerge verilmişti. Geminin millet kıraathanesine dönüştürülmesine karşı çıkanlar bu kez de internet üzerinden kampanya başlattı. Kampanyaya kısa sürede  16 bine yakın destek geldi.

‘Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi'', millet kıraathanesine dönüştürülüyor. Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım’ın ismini taşıyan müze geminin Millet Kıraathanesi yapılmak istenmesi üzerine change.org üzerinden bir kampanya başlatıldı.

“İzmirli, Zübeyde Hanım müze gemisine sahip çık” başlığıyla oluşturulan kampanyada “İZMİRLİ, ZÜBEYDE HANIM MÜZE GEMİSİNE SAHİP ÇIK! Zübeyde Hanım vapurunu İzmirliler olarak satın alalım. Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak İzmir’e yön veren kurum, kuruluş ve kişiler olarak bir kampanya başlatıp; Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Zübeyde Anamızın kabrine sahip çıktığımız gibi ZÜBEYDE HANIM MÜZE GEMİSİNE SAHİP ÇIKALIM, KÜLTÜR MERKEZİ HALİNE GETİRELİM.” ifadesine yer verildi.

Bu haber 1831 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Başkan Eşki “Güçlü Bornova”yı anlattı
Başkan Eşki “Güçlü Bornova”yı anlattı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()