İzmir Eczacılar Odası Başkanı Sayılkan'dan sert eleştiri: "Eczaneler kasıtlı olarak hedef gösteriliyor"

İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, “Sorun siyasi otorite değilmiş gibi kasıtlı bir şekilde eczaneler hedef gösteriliyor” dedi.

30 Kasım 2021 - 16:19

Gerçek Haberci'den Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre Sağlık Bakanlığı, 54 ecza deposu ve 261 eczanenin stok kayıtlarında uyumsuzluk tespit etti ve idari işlem başlattı. Bu konu hakkında GERÇEK HABERCİ’ye konuşan İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, “Sorun siyasi otorite değilmiş gibi kasıtlı bir şekilde eczaneler hedef gösteriliyor” diye konuştu.
“Eczacıların ilaç stokladıkları ile ilgili algı yaratılıyor”
Eczacıların stok yaptığı ile ilgili iddialara açıklık getiren Sayılkan, “Yapılan stok değil, elinde ilaç var ve yok diyerek depoda tutuyorsa bu stoktur. Depoda var ve talep geldiğinde çıkarılıyorsa buna stok diyemeyiz. Piyasada hiç olmayan ilaçlar yine yok çünkü depolarda da yok. Piyasada olmayan ilaçlarla ilgili hiçbir şey yapılmıyor, piyasada olan yani bulunabilen ilaçların depolarda olduğunu söyleyerek algı yaratıyorlar” açıklamalarında bulundu.
“Eczacıların zan altında bırakılmasını üzüntüyle karşılıyorum”
Sayılkan, ilaçların neden piyasada bulunmadığı ile ilgili açıklamalar yaptı. Kurlardaki artış nedeniyle üretici firmaların zarar etmemek için üretimi yavaşlattığını ve belirlenen kurun çok düşük olması nedeniyle bu sorunun yaşandığına dikkat çeken Sayılkan şunları söyledi:
“Piyasada olmayan ilaçları bulmak yerine algıyı eczanelere çevirip vatandaşların kafasında ‘eczaneler stok yapıyor’ algısı yaratılmak isteniyor. İşin içinde olan herkes böyle bir şey olmayacağını biliyor çünkü eczanelere bütün ilaç girişleri kayıtlı. Faturasız ilaç almaları zaten mümkün değil. Olmayan ilacın stoku olur mu? Konunun çözüm noktasını başka yere çekip çözümü geciktiriyorlar. Euro kuruna çözüm bulunması gerekirken konuyla ilgisi olmayan eczaneleri suçlamayı doğru bulmuyorum.  Yeni fiyatlar şubat ayında belli olduğu için Aralık ve Ocak ayında ilaç sıkıntısı daha da artacak. Belirleneceği aya kadar her gün bir ilaç daha piyasadan kaybolacak. Zarar eden firmalar üretimi daha da yavaşlatacak belki de üretim yapmayacaklar. Eczacıların kasıtlı olarak zan altında bırakılmasını üzüntüyle karşılıyorum.”
 

Bu haber 448 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()