İzmir'de Taksi Ücretlerine Zam Geliyor: Yeni Tarife Ne Olacak?

İzmir, 23 Mayıs 2024–İzmir'de 10 ay sonra bir kez daha taksi ücretlerine fiyat ayarlaması planlanıyor. 2023 yılının Temmuz ayında değişen taksi tarifelerine yeni bir düzenleme getirilmesi bekleniyor

25 Mayıs 2024 - 08:35

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, rakamların henüz netleşmediğini belirtti. Anık, vatandaşı ve esnafı mağdur etmeyecek bir fiyat düzenlemesi yapılacağını vurguladı. “Şu an diğer iller müracaatlarını yaptı. Biz daha müracaatımızı yapmadık; ama hazırlığımızı yaptık. Önümüzdeki günlerde ne vatandaşı ne de esnafımızı mağdur etmeyecek şekilde bir düzenleme için İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesine müracaatımızı yapacağız. Rakamlar netleşmedi. Eski fiyatların üzerine belli bir miktar güncelleme olacak” dedi.


Maliyetlerin Artışı ve Yeni Tarifeler
Başkan Anık, tarife fiyatlarının belirlenmesinde maliyet artışlarının göz önünde bulundurulduğunu ifade etti. “Eskiden tarife fiyatlarını mazota göre yapıyorduk” diyen Anık, tamir, yedek parça giderleri ve sigorta maliyetlerinin de dikkate alındığını belirtti. “Bir araç kaskosu 40-50 bin lira, trafik sigortası 15-20 bin lira. Yanınızda iki şoför çalıştırıyorsanız burada da SGK bedelleri kişi başı 7 bin, iki kişi 14 bin lirayı buluyor. Eğer emekli değilseniz kendinizi de eklediniz mi 7 bin TL olarak rakam 20 bin lira oluyor. Gerçekten de maliyetler yükseldi; ama maliyetler yükseldi diye bunun tamamını vatandaşın sırtına yüklemeyeceğiz” dedi.


Haziran Ayında Yeni Tarifeler
Başkan Anık, uygun bir fiyat ayarlaması yapılacağını ve bu düzenlemenin Haziran ayı içerisinde gerçekleşeceğini düşündüğünü söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi ile yapılacak görüşmelerin ardından fiyatların netleşmesi bekleniyor.
Yeni tarifelerin belirlenmesiyle birlikte İzmir'deki taksi hizmetlerinde hem esnafın maliyetlerini karşılayabilecek hem de vatandaşın bütçesini zorlamayacak bir denge sağlanması hedefleniyor.


İşte beklenen fiyatlar 
Açılış fiyatının 12 TL’den 20 TL’ye, kilometre başı ücretin 22 TL’den 27 TL’ye ve en kısa mesafenin ise 50 TL’den 80 TL’ye çıkması öngörülüyor.

Bu haber 959 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İBB'den 'SGK borcu' açıklaması: Bakan Işıkhan'a yalanlama geldi
İBB'den 'SGK borcu' açıklaması: Bakan Işıkhan'a yalanlama geldi
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()