İyi Parti İl Başkanı Ulupınar: "Bizim Çatı Adayımız...."

İzmir İyi Parti İl Başkanı Yıldırım Ulupınar'la geçekleştirdiğimiz röportajda mevcut partilerden farklarının ne olduğunu, 2018'de erken seçim olması durumunda ne olacağını, bürokratik zorlukları, İzmir'in yerel yönetim anlayışını, cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı adayı ve Meral Akşener hakkında merak edilenleri sorduk.

15 Şubat 2018 - 09:29 - Güncelleme: 15 Şubat 2018 - 10:05

EGE POLİTİK / ÖZEL RÖPORTAJ

İyi Parti , Türkiye’de seçmene mevcut partilerden farklı hangi hedef ve iddialarla ortaya çıkıyor? Seçmenin gözünde Türkiye’de yer etmek için nasıl bir tablo çiziyorsunuz?


İhtiyaçtan siyasi parti kuruluyor. Parti kurulsun diye kurulmuyor. Eğer bu ihtiyaç hissetmezseniz, halk hareketi olmazsa arkanızda bu partinin ayakta kalması öyle çok kolay değil. Şu an da  Meral Akşener’in ortaya çıkışı ihtiyaçtan kaynaklanıyor. Bu ihtiyaçta bize şunu gösteriyor.

Tek kale maç yapan Cumhuriyet Halk Partisi ile Ak parti birbirlerini parantez içine almışlar. İkisinin haricinde bir başka siyasi partiyi olayın içine oyunun, Türkiye idaresinin içine sokmak istemiyorlar.


Ak Parti’nin bugün ülkeyi götürdüğü yeri Türkiye’yi görüyor. Millet geleceğinden, Türkiye’nin geleceğinden rahatsız. Bunu sadece iş adamları için de söylemiyorum, memur,esnaf herkes için söylüyorum. CHP iktidar olma şansı çok zayıf bir siyasi parti sonuçta. Şimdi ben bakıyorum Türkiye’de yeni bir siyasi partiye ihtiyaç varsa demek ki, Türkiye’de bazı şeyler doğru gitmiyor. Öyle kutuplaşma yaratılıyor ki Türkiye’de artık toplumsal barış kalmamış. Milletin birbirine bakış açısı değişmiş. Ya bendensin ya öbür taraftansın düşüncesi her iki siyasi partiye yerleşmiş. Artık MHP’yi ayrı bir siyasi parti olarak da görmüyorum. her iki siyasi partiye yerleşmiş. Üçüncü bir partiye yer açmak istemiyorlar. Milletinde alternatif bir siyasi parti seçeneği olmadığından ikisinden birini tercih etmişler. Sokağa çıktığımızda şunu görüyoruz millet diyor ki: “Nerede kaldınız? Bizim sizin gibi bi siyasi parti ve lidere ihtiyacımız var. Türkiye’nin gidişatını beğenmiyoruz. Ekonominin gidişatını beğenmiyoruz. Cumhuriyet değerleri kayboluyor.” diyor. Bunlara baktığımızda iyi partinin neden aranır neden ihtiyaç halinde bir siyasi parti olduğunu daha rahat görebiliriz.



İzmir’de teşkilatlanmalarınızı bitirmek üzere olduğunuzu biliyoruz. 6ilçe hariç kongreleriniz tamamlandı. Peki Türkiye’de genelinde durum nedir? 2018’e gerçekleşmesi muhtemel bir seçime hazır mısınız?


Biz en son kongrelerini yapan ilden bir tanesiyiz. Hemen hemen çoğunun kongresi bitti. Seçim şartlarından biri olan yüzde ellinin üzerinde olan teşkilatlanma yapısı yüzde 60-70-80 seviyesine geldi zaten orada bie sıkıntımız kalmadı bundan sonra zaten biz daha önce büyük kongremizi yaparak teşkilatlanmamızı bitirerek hak kazanmıştık. Sadece altı aylık bekleme süresi içerisindeyiz. 12 Haziran’dan sonra yapılacak tüm seçimlere girme hakkımız var bizim.


Bürokratik zorluklarla karşılaşıyor musunuz bu süreçte?


İzmir’de biz yarı yarıya koruma altındayız vatandaş tarafından. İzmir’in demokrasiye bakış açısı bize çok yarıyor. İzmir dolayısıyla bizi koruma altına aldıklarından pek cesaret edemiyorlar buna, pek karşılaştık diyemem işin doğrusu.


İzmir’den söz açılmışken, eski bir belediye başkanı  olarak İzmir’de yerel yönetimi nasıl buluyorsunuz. İzmir için tasarladığınız öncelikli projeleriniz var mı?


Elbette var.  Şöyle söyleyeyim, İyi Parti daha sahaya inmedi. Bunu sadece yerel yönetimlere indirgemekle doğru bulmuyorum. İyi parti daha sahaya inmedi. Şu ana kadar İyi Parti’nin varlığını ve yüzde 20.2  gibi oy oranını sadece genel başkanla halkın arasındaki sevgi bağı. Elbette projelerimiz var. İyi Parti iddia ile kurulan bir siyasi parti hem yerel seçimlerde hem de genel seçimlerde iktidar olmak üzere kurulmuş bir siyasi partidir. İyi Parti İzmir’de hem büyükşehir belediyesi hem 30 ilçe belediyesi için iddialı olacak bu arada eksikler neyse dile getireceğiz projelerimizi de ortaya koyacağız. Hem genel seçimde birinci pati olacağız hem de genel başkanımız Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapacağız.


İzmir’deki yerel yönetimi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bazen söylüyorum CHP kendini hoyratça harcıyor, yani yeterli diyemem. Demem için bir sebep yok ortada ama bunların detayıyla açıklamasını daha  sonra yapacağım. Şu an böyle münakaşaya girmek istemediğim için bazı şeyleri frenli söylüyorum ama ilerde elbette bunlara gireceğiz. Eksikler söylenecek. Eleştiriler yapılacak. Projelerde ortaya konacak.


Eğer bir çatı aday üzerinde mutabakat olursa…

Olmaz! Bunu kesin söylüyorum. Biz bir ittifak kurulacaksa, Sayın Genel Başkanımız biz Demokrat Partisi ve Saadet Partisi’yle ittifak kurmaya tamam ama onun dışında biz çatı adaya kesinlikle sıcak bakmıyoruz. Meral Akşener her şekliyle bizim adayımız. Zaten İyi Parti’nin idolü bu biz bu iddia ile yola çıktık. Meral Akşenir’i Cumhurbaşkanı yapalım diye çıktık yola. Dolayısıyla tabana da sıcak gelmez bu. Sadece tavana değil tabana da sıcak gelmez.


"Ben Cumhurbaşkanı'nı çok haklı buluyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Meral Hanım’ın AKP ile ilgili iddialarına cevap vermemesine nasıl değerlendireceksiniz?


Ben Cumhurbaşkanı’nı çok haklı buluyorum. İyi Parti’nin ayak sesleri öyle duyuluyor ki korkuyorlar. Bu korkuyu bizi yok sayarak aşacaklarını sanıyorlar. Yaptıkları politika kendilerine göre doğru ama halk bunu böyle görmüyor. İyi partinin gelişini ve ayak seslerini vatandaş duyuyor ve kucak açıyor İyi Parti’ye. Cumhurbaşkanının görmezlikten gelmesi çok fazla bir şey ifade etmiyor bizim için..


"Türkiye'de böyle bir siyasi partinin bir daha kurulma şansı yok."


Siyaset arenasında iyi parti kendini nerede konumlandırıyor? Önceden siyasi hayatımıza belli söylemler vardı.


Aslında İyi Parti’nin doğuş sebeplerinden bir tanesi de bu milleti karpuz gibi ikiye ayırdılar. Bizden ya da sizden diye. Bir yüzde elli diğer yüzde elliye küfretmeye başladı. Bir yüzde elli diğer yüzde elliye sadece aynı düşüncelerden olmaması sebebiyle birbirine hakaret etmeye başladı. İnsanlar birbirine gülmeyi, günaydın, hoş geldin demeyi, gülümsemeyi unuttular. Öyle kamplaştırdılar ki insanları, insanlar sadece düşünceleriyle ortay çıkmaya başladılar.Bizim kuruluş amacımız bu . Bakın CHP deyince aklınıza sol gelir, Ak Parti deyince aklınıza muhafazakar kesim gelir. MHP deyince de milliyetçi sağ kesim gelir. Bizde MHP, CHP, DSP, DYP, ANAP ve  Ak Partisi bütün siyasi partilerden insan var. Şunu söylemek istiyoruz:” Bu milleti parçalayarak bundan oy toplamaya çalışacağınıza birleştirerek bu ülkeyi bir noktaya götürmeye çalışın.” diyoruz. Biz 4-5 eğilimin olduğu yerde hiç bir kavga yapmadan herkes fikirlerini özgürce söyleyerek böyle bir platformda yaşıyoruz birbirimize karşı hiç bir art niyetimiz yok. Bu yüzden İyi parti herkesin kendisini bulabileceği çok ciddi bir platform, her düşüncenin kendini özgürce ifade edebileceği ciddi bir platform İyi Parti böyle bir siyasi partinin bir daha kurulma şansı yok biz ne merkezin sağındayız, ne solundayız ne altında ne üstündeyiz biz merkezin ta kendisiyiz. Bu Türkiye’de özgürlük isteyen, demokrasi isteyen  Cumhuriyet ilkeleriyle herhangi bir rahatsızlığı olmayan, Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı bir siyasi partide herkesin gelip özgürce düşüncelerini söylemesini ve kardeşçe yaşamasını istiyoruz. Bunu göstermek için yüzden kurulduk. O yüzden ne sağ ne de sol merkezin kendisiyiz biz


Bu haber 3633 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Işıklar Mahallesi’nde değişim başlıyor
Işıklar Mahallesi’nde değişim başlıyor
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız”
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()