İstifası istenen AKP'li belediye başkanları için geri sayım başladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, istifalarını istediği belediye başkanları için geri sayımın başladığı iddia edildi.

14 Ekim 2017 - 12:55 - Güncelleme: 14 Ekim 2017 - 13:31

İstifası istenen AKP'li belediye başkanları için geri sayım başladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, istifalarını istediği belediye başkanları için geri sayımın başladığı iddia edildi.

AKP MYK’nın Erdoğan başkanlığında gerçekleşen önceki günkü toplantısı yaklaşık 4 saat sürdü. AKP kaynaklarından edinilen  bilgilere göre toplantıda, ilk etapta ve öncelikle değiştirilmesi istenen, Erdoğan’ın da, “sorunlu” olarak ifade ettiği üç başkanın durumu MYK’da da değerlendirildi.

Milliyet'ten Şebnem Hoşgör'ün haberine göre, Erdoğan’ın, “ısrar etmedi” dediği Niğde Belediye Başkanı’nın kısa süre içinde istifasını açıklayacağı ifade edilirken, kamuoyunda ve parti içinde tartışma konusu olan Ankara, Balıkesir ve Bursa Büyükşehir Belediye başkanlarıyle ilgili sürecin “ekim sonu, kasım başı gibi tamamlanacağı” ifade edildi. Erdoğan’ın, “gereğini yapmamaları” ihtimaline karşı da, “istifa etmezlerse karşımıza alır konuşuruz” dediği öne sürüldü. MYK’da değiştirilmesine gerek görülecek diğer büyükşehir belediye başkanları olursa, bunlarla ilgili sürecin de yıl sonuna kadar  bitirilmesi öngörüldü. 

Bu arada Erdoğan’ın önceki günkü ve dünkü, belediye başkanlarıyla ilgili değişim talebine yönelik net açıklamalarını, sorunlu başkanların, “bize istifa et denmedi, net mesaj verilmedi” söylemine karşı yaptığı ifade edildi.    

Kaynak: SOL GAZETESİ
Bu haber 1051 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'
İsias Oteli davasında ikinci duruşma: Aileler 'olası kasttan' yargılama istiyor
İsias Oteli davasında ikinci duruşma: Aileler 'olası kasttan'...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()