İsmailağa Cemaati'ndeki çocuk istismarı Meclis gündeminde: Bakanlardan açıklama

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı’ndaki istismara ilişkin konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Vakıflar Genel Müdürlüğümüz inceleme başlattı' dedi.

08 Aralık 2022 - 17:36

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını imam nikahıyla evlendirdiği, çocuğun yıllarca istismara maruz kaldığı, dosyanın ise kapatıldığı öğrenilmişti.

İstismar Meclis'te gündeme geldi. Grup başkanvekilleri konuyla ilgili araştırma komisyonu kurulması konusunda ortaklaşırken, HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş olaya tepki göstererek "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda Ensar Vakfı'nda 45 çocuğun istismara uğramasında vakfın avukatlığını yapan zat oturuyor" diye konuştu.

'İlgili vakıf 2014 yılında soruşturulup bırakılmış'

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel de "İlgili vakıf 2014 yılında soruşturulup bırakılmış. Bu yönde bilgiler var. Devletin ceza davası ve idari yönden hareket etmesini bekliyoruz. Adalet Bakanı'na, İçişleri Bakanı'na düşen görevler var" dedi.

Özel, "Gruplar araştırma komisyonu kurulmasını öneriyorlar biz de öyle. Ama şunu bilelim Ensar Vakfı'nda yaşanan olaydan sonra da komisyon kuruldu. Bu komisyonun raporu parlamento gündemine geldi ancak yürütme görevini yerine getirmiyor. O rapor hakkında neler yapılmış konuşalım, yeni raporu öyle konuşalım" şeklinde konuştu.

MHP'li isim cemaati korudu!

MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül ise söz aldıktan sonra İsmailağa Cemaati'ni savunan açıklamalar yaptı. Levent Bülbül'ün tepkin sözleri şöyle konuştu: 

"Cinsel istismar şahıs tarafından işlenmiş bir suç. Davaya müdahil olan bakanlık Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı. Bakanlarımızın mutlaka söyleyeceği şeyler vardır. 'Bizzat siz sayın bakan burada' dediğinizde vakfı değerlendirerek ifade ettiğiniz Özgür Bey. Burada vakfın tartışılmasından çok Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Türkiye'de çok önemsenmesi gereken bir mesele olması hasebiyle değerlendirilmesinin etkili olacağı kanaatindeyiz. Vakıflar üzerinden tartışmaya girersek... Vakıfta bir şey çıkarsa canına ot tıkayalım."

'Bu konu siyasetin malzemesi olamayacak kadar önemli'

AKP Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin ise Özgür Özel'e yanıt vererek "Bu konu siyasetin malzemesi olamayacak kadar önemlidir. Biz sizden daha fazla çocukları koruyoruz' deniliyor burada. Bunu reddediyoruz. Asıl amaç çocukların hukukunu korumak olmalı" ifadesini kullandı.

'Vakıflar Genel Müdürlüğümüz inceleme başlattı'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Meclis'teki bu tavır gurur vericidir. İnsanlığımızın ortak değerlerinden taviz veremeyiz. Bu tür alçaklıkları masum gösteremeyiz. Gösterenlerin de karşısında olmalıyız. İlgili soruşturmaların vakıflar idaresi ve İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Küçük çocukları olan bir baba olarak olayı kınıyorum. En ağır cezayı almalarını diliyorum. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz inceleme başlattı, hassasiyetle konuyu takip ediyoruz" diye konuştu.

Bu haber 173 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()