İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi hazırlıkları “Sanat Ekonomisi Forumu” ile sürüyor

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında düzenlenecek “Sanat Ekonomisi Forumu”, 6 Şubat’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) gerçekleştirilecek.

05 Şubat 2023 - 14:35

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Daire Başkanlığı ile İzmir Akdeniz Akademisi’nin işbirliğiyle düzenlenen “Sanat Ekonomisi Forumu”, sanat piyasasının farklı alanlardaki aktörlerini bir araya getirecek. Forumun, 15-21 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek ana kongreye sunulacak politika önerilerinin oluşturulmasında da rol oynaması planlanıyor.

Sanat Dünyası İzmir’de buluşacak
“Sanat Ekonomisi Forumu”, kültür mirası alanında çalışan akademisyenler, yönetmen ve yapımcılar, arkeologlar, müzecilik uzmanları, küratörler ve sanatçıları İzmir’de buluşturacak. Katılımcılar, bugünün toplumsal ve kültürel ikliminin yarattığı olumsuzlukları ve bu sorunların nasıl çözülebileceğiyle ilgili de politikalar üretme görevini üstlenecek.
“Sanat Ekonomisi Forumu”na İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Anadolu Sinema ve Televizyoncular Meslek Birliği (ASİTEM),  İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV), Darağaç Kolektifi, Sokak Sanatçıları Derneği, İzmir Sinema Ofisi, Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı, Balconnection, VHS Film gibi onlarca farklı kuruluşun katılması bekleniyor.
Foruma yönetmen ve oyuncu Ezel Akay, küratör ve yazar Beral Madra, küratör ve yazar Vasıf Kortun, kültür yöneticisi Sarp Keskiner gibi sanatın farklı dallarında uzman birçok isim de katılacak.

Yedi farklı alanda forum düzenleniyor
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında Sanat Ekonomisi, Sokak İktisadı, İstihdamın Sorunları, Uluslararası Yatırımlar, Gençlik, Çocuk ve Eğitim başlıklı yedi farklı forum düzenleniyor. Forumlara Türkiye’nin dört bir yanından birçok farklı konu üzerine çalışan onlarca kurum, kuruluş, dernek, örgüt ve vakıf temsilcisi katılacak.
İlgilenen herkese açık ve ücretsiz olan forumlara “İktisat Kongresi” mobil uygulamasından belirlenen kontenjan dahilinde kayıt olunabiliyor. Kayıt oluşturduktan sonra kişiye özel tanımlanan karekod ile etkinlik alanına giriş sağlanabiliyor.  “İktisat Kongresi” uygulaması, App Store ve Google Play’den telefon ve tabletlere indirilebiliyor.

Sonuç bildirgesi şekilleniyor
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi hazırlık toplantıları kapsamında çiftçi, işçi ve sanayici, tüccar, esnaf buluşmaları gerçekleştirilmişti. Bu üç grubun hazırladığı taslak bildirgeler Birbirimizden Razıyız, Doğamıza Dönüyoruz, Geçmişimizi Anlıyoruz ve Geleceği Görüyoruz başlıklı dört farklı uzman toplantısında değerlendirilmişti.
Düzenlenecek yedi forumun sonucunda ortaya çıkan görüş ve öneriler de bildirgelerin geliştirilmesinde rol oynayacak. Süreç boyunca birçok farklı masa tarafından ortak akılla şekillendirilen bildirgenin son hâli ise 21 Şubat’ta tüm Türkiye ile paylaşılacak.

Sanat Ekonomisi Forumu’nun programı ise şöyle oluşturuldu:
Açılış Konuşmaları
10.00- 10.15 Güven Eken - İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı
10.15 – 10.45 “Yeni Kültür Politikalarının Eşiğinde” – Doç. Dr. Serhan Ada, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kültür Politikası ve Kültürel Diplomasi UNESCO Kürsüsü Başkanı
10.45 – 12.15 Miras ve Topluluklar
Dr. Gökçe Sanul Diner (Moderatör) İzmir Ekonomi Üniversitesi, İletişim Fakültesi
Mahir Polat İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı
Prof. Dr. Metin Ekici UNESCO Türkiye Millî Komisyonu (UTMK) - Somut Olmayan Kültürel Miras Komitesi
12.15 – 13.00 Yemek Arası
13.00 – 14.30 Endüstriler
Dr. Funda Lena (Moderatör) Araştırmacı / Akademisyen
Bülent Forta Mü-Yap Yönetim Kurulu Üyesi / Genel Koordinatör
Kenan Kocatürk Türkiye Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı
Ezel Akay Yönetmen, yapımcı, oyuncu
Deniz Ova Salt Genel Müdürü
14.40 – 16.10 Bağımsızlar ve Sanatçılar
Hale Eryılmaz (Moderatör) Editör / Kültür Yöneticisi                 
Sarp Keskiner Kültür Yöneticisi
Azize Tan  Ayvalık Film Festivali Direktörü
Cenkhan Aksoy Darağaç Kolektifi
Ali Cem Doğan Darağaç Kolektifi
16.10 – 16.20 Ara
16.20 – 17.50 Kurumlar ve Piyasa
Doç. Dr. Ebru Nalan Sülün (Moderatör) Sanat Tarihçi- Sanat Eleştirmeni Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA-TR)
Beral Madra (Çevrimiçi) Küratör, yazar
Müjde Unustası Arkas Sanat Merkezi Direktörü
Bahar Soyoğuz Be Contemporary
Vasıf Kortun Küratör-Yazar

Bu haber 272 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()