İDT: “Deprem yardımı üzerinden ayrıştırma ve ötekileştirme kabul edilmez”

İzmir Düşünce Topluluğu(İDT), Elazığ’da meydana gelen deprem sonrasında deprem bölgesine yapılan yardımların iktidar tarafından engellenmesine tepki gösterdi.

31 Ocak 2020 - 16:12

İDT Genel Kurulu’nun Ocak ayı toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada “Deprem yardımı üzerinden ayrıştırma ve ötekileştirme kabul edilmez” ifadeleri kullanıldı.
Deprem, sel gibi insanların can ve mal kaybına uğradıkları doğal felaket olaylarının, toplumsal dayanışma ve birlik duygusunun öne çıktığı olaylar olduğunun vurgulandığı açıklamada şöyle denildi: “Elazığ ve Malatya’da meydana gelen ve can ve mal kaybına yol açan deprem sonrasında ülkemizin çeşitli yerlerinden zorda kalan yurttaşlara, insani yardımlar ulaştırılmaya çalışılmıştır.

Buna karşın, bu yardımlar üzerinden bile ayrımcılık ve ötekileştirme yapılması, bir muhalefet partisinin yönettiği belediyeden gelen yardımların ret edilmesi, sağduyu ve vicdan sahibi her kesimi çok rahatsız etmiştir.

Bir toplumda farklı kesimlerden insanların, birbirlerinin acılarını hissetmeleri, en önemli birlik duygusudur. Böyle temel insani bir yardımı, toplumsal kesimler arasında ayrıştırıcı ve ötekileştirici bir tavırla ret eden anlayış kabul edilemez.

Bu ayrımcı ve ötekileştirici tutumun bizzat kamu görevlileri tarafından gerçekleştirilmiş olması da ayrıca vahim bir sonuçtur.

Ayrıştırma ve ötekileştirmenin her türüne karşı olan İzmir Düşünce Topluluğu (İDT) olarak bizler bu türden tutumları kınıyoruz. Yetkilileri sorumlu davranmaya davet ediyoruz”

Bu haber 1824 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ... HATİMOĞULLARI:
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ......
Nazım Hikmet’in “Yolcu” oyununun prömiyeri yapıldı
Nazım Hikmet’in “Yolcu” oyununun prömiyeri yapıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()