"Hiçbir aile açıkta kalmayacak"

Uzundere Kentsel Dönüşüm Platformu Sözcüsü Eray Uslu, Uzundere’de İzmir Büyükşehir Belediyesi eliyle yürütülen kentsel dönüşüm çalışmasında sürecin sağlıklı ilerlediğini söyledi. Uslu, “Hiçbir aile açıkta kalmayacak” dedi.

31 Ocak 2023 - 23:46

Gerçek Haberci'den Begüm Burçak Günay'ın haberine göre Uzundere Kentsel Dönüşüm Platformu Sözcüsü Eray Uslu, kentsel dönüşüm takvimi hakkında bilgi verdi. Uslu, süreç içinde hiçbir ailenin mağdur olmayacağının da altını çizerek, “Biz Büyükşehir Belediyesi’ne güveniyoruz ve hiçbir ailenin açıkta kalmayacağını gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz” sözlerine yer verdi.

Uzundere'de de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede 128 hak sahibinden 60’ına kurayla ev tahsis edeceğini aktarılarak 68 ailenin açıkta kalacağı bazı iddia edilmişti. Uzundere Kentsel Dönüşüm Platformu Sözcüsü Eray Uslu, söz konusu iddiaların doğru olmadığını hiçbir ailenin açıkta kalmadığına dikkat çekerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verilen sözlerin yerine getirilmesinden dolayı teşekkür etti.

ENGELLİ VATANDAŞLARA ÖNCELİK

3’üncü etabın 2023 Mart ayında atılacağını vurgulayan Uslu, “4’üncü etap yıkımı ise mart ayında tebligatlara göre haziran ayında tüm evlerimizi boşaltmış olacağız bu süreç içerisinde İzmir Büyükşehir belediyesi Sayın Tunç Soyer bizlerin daha fazla mağdur olmaması için Uzundere TOKİ konutlarından tarafımıza 60 adet Dairenin verileceği 132 hak sahibinin olduğu kura ile 60 ailenin belirleneceğini söyledi bizim bir talebimiz de geri çevirmedi yüzde 40 engelli raporu olan vatandaşlarımıza kurada öncelik sağlanacağını beyan etti” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2023 Şubat Ayı’nda yapılacak mecliste kira artışı ile alakalı bir düzenleme yapılacağını söyleyen Uslu, “Şu anda verilen kira bedelleri çok düşük olduğundan dolayı Türkiye’deki enflasyondaki gerçekler de göz önünde bulundurulduğundan kiranın tekrar artış yapılacağı bu konuda da Uzundere Kentsel dönüşüm mağdurları olarak kiranın yükselmesini talep ettik bu konuda kendisinden desteklerini beklediğimizi söyleyip şubat ayındaki meclis toplantısında ki çıkacak kararı bekleyeceğiz” diye konuştu.

Bu haber 179 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Mutlu: Konak’a somut işler yapmaya geldim
Başkan Mutlu: Konak’a somut işler yapmaya geldim
Bornova’da mesai gün doğarken başlıyor
Bornova’da mesai gün doğarken başlıyor

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()