HDP’li Vekil Hakkında Yeni Fezleke

Diyarbakır başsavcılığı, HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp hakkında, ‘terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama’ suçlarından yeni bir fezleke hazırladı.

24 Ağustos 2017 - 13:51

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderilen fezlekede, 28 Ağustos 2016 tarihinde HDP’nin merkez Sur ilçe teşkilatı tarafından olağan kongre düzenlendiği, Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp’in de burada bir konuşma yaptığı belirtildi.

Yiğitalp’in Sur’daki operasyonlar hakkında yaptığı konuşmanın suç oluşturduğu öne sürülen fezlekede, soruşturma yapılması için Adalet Bakanlığı’ndan izin istenerek, izin verildiği takdirde, ‘terör örgütü propagandasını yapmak’ suçlarından yasama dokunulmazlığının kaldırılması yönünde fezleke düzenleneceği de belirtildi.

Bakanlığın izin vermesi durumunda Yiğitalp bahsi geçen suçlamalardan yedi yıla kadar hapisle cezalandırılabilecek. HDP’li vekil hakkında yazılmış başka fezlekeler de bulunuyor.

Bu haber 604 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Deniz, Hüseyin ve Yusuf için Buca’da anma
Deniz, Hüseyin ve Yusuf için Buca’da anma
Menderes Semaları Rengarenk Oldu
Menderes Semaları Rengarenk Oldu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()