Güzelbahçe’de Gaziler Unutulmadı

Atatürk’e gazilik unvanının verildiği tarih olan 19 Eylül Gaziler Günü, Güzelbahçe’de de törenlerle kutlandı. İlk tören Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.

19 Eylül 2017 - 12:10

Atatürk Anıtı’na çelenk konulup İstiklal Marşı ve Saygı duruşunun yapıldığı törene Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Belediye Başkanı Mustafa İnce, Garnizon Komutanlığı adına Albay Gültekin Şenay, CHP İlçe Başkanı Kazım Çam, belediye meclis üyeleri, gaziler ve çeşitli okullardan gelen öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemi nedeniyle bir konuşma yapan gazi Albay Nurettin Benligün, “Dün Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kore’de, Kıbrıs’ta vatanımızın uğrunda ve dünya barışı için şahadete ulaşan şehitlerimiz ve gazi olarak dönen  kahraman atalarımız , ağabeylerimiz, kardeşlerimiz, bu gün de ülkemizin birlik ve beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna gözünü kırpmadan kutsal görevini yerine getirmeye devam etmektedir” dedi.

Törenin ardından gazilerle birlikte günün anısına toplu fotoğraf çekildi, ardından kahvaltı ve gezi yapıldı. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle şu mesajı verdi:

“Şehit ve gazilerimize ne kadar minnet ve şükran duysak azdır. Bugünün güçlü ve saygın Türkiye’sinin temelinde kahraman şehitler ve gaziler vardır. Dünle bugün arasında kurulabilecek kopmaz maddi ve manevi bağın, geleceğe vereceği güç, ancak şehit ve gazilerimizin kıymetinin bilinmesiyle sağlanabilecektir. Aziz milletimiz,  kutsal değerlerini, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutan, bu uğurda hayatlarını feda etmekten çekinmeyen kahramanlarımız sayesinde karşısına çıkan tüm badireleri atlatacak güce ve kararlılığa sahiptir. Biz Türk milleti olarak, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı mücadele etmenin, ülkemizi Atatürk’ün dediği gibi çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çalışmanın, şehitlerimize ve gazilerimize vefa borcumuzun da gereği olduğuna inanıyoruz."

Bu haber 1250 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“Çekirdekten Ormana” sezonu alkışlarla kapattı
“Çekirdekten Ormana” sezonu alkışlarla kapattı
17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!
17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()