Gündemden kısa haber başlıkları

2 Nisan 2016 Türkiye gündeminden kısa haber başlıkları

02 Nisan 2016 - 11:18

Açıklama: Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ   02.04.2016

DOLAR-USD: 2.8320

AVRO-EURO: 3.2130

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.0220

ALTIN-GOLD: 110.3500

 

DİYARBAKIR SALDIRISINI PKK ÜSTLENDİ

Diyarbakır'da önceki gün polis aracına yönelik gerçekleştirilen ve yedi polisin şehit olduğu bombalı saldırıyı terör örgütü PKK üstlendi. 

3 BİN 500 KİŞİNİN SINAVI İPTAL EDİLDİ

Danıştay'ın Emniyet Atama ve Terfi Yönetmeliği’nin üç maddesinin yürütmesini durdurmasının ardından 3 bin 500 emniyet mensubunun sınavı iptal edildi.

54 HÂKİM VE SAVCI HAKKINDA HAZIRLANAN İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ/PDY'nin "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas yaptığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, o dönemde görev yapan 54 hâkim ve savcı hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL DAVASI ERTELENDİ

Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı MİT TIR’ları davasında, mahkeme duruşmayı ertelerken Dündar ve Gül’ün tutuksuz yargılanmasına devam edilmesine karar verdi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: BİZ BUNLARDAN KORKAR MIYIZ?

Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır ziyareti sırasında Sur'da vatandaşlara seslendi. Önceki gün gerçekleştirilen terör saldırısının kendisinin şehre gelişini engellemek için yapıldığını söyleyen Davutoğlu, 'Biz bunlardan korkar mıyız?' dedi.

4 HDP VE 4 CHP'LİNİN FEZLEKESİ BAŞBAKANLIKTA

Adalet Bakanlığınca, aralarında HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın da bulunduğu 4 HDP ve 4 CHP milletvekili hakkında "dokunulmazlıklarının kaldırılması" istemiyle hazırlanan 12 fezleke, TBMM'ye sunulmak üzere Başbakanlığa gönderildi.

DEVLET BAHÇELİ’YE 5 RAKİP ÇIKTI

Olağanüstü kurultay kararı çıkması halinde MHP’de Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan, Ümit Özdağ, Süleyman Servet Sazak’ın Bahçeli’nin karşısına rakip olarak çıkması bekleniyor.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

BEYAZ SARAY’DA 50 DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Obama’nın Washington görüşmesi, Beyaz Saray’da Çavuşoğlu ve Rice’ın da katılımıyla 50 dakikalık kapsamlı bir toplantıya dönüştü. Beyaz Saray, “Obama, görüşmede ABD’nin Türkiye’nin güvenliği ve terörizmle ortak mücadelemize desteğini vurguladı” diye açıklama yaptı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları da “ABD’yle gayet iyi çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

REZA ZARRAB KEFALET TALEBİNDEN VAZGEÇTİ

21 Mart'ta ABD'de tutuklanan ve adı Türkiye’deki 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonları ile geçen İran asıllı Türk vatandaşı iş adamı Reza Zarrab (Rıza Sarraf), kefaletle serbest bırakılma talebinden vazgeçti.

YUNAN ADALARINDAKİ SIĞINMACI VE GÖÇMENLER GERİ GÖNDERİLİYOR

Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki sığınmacılara ilişkin anlaşmaya göre 4 Nisan'da başlayacak uygulama kapsamında 500 göçmenin yanı sıra az sayıda Suriyeli sığınmacının da Türkiye'ye geri gönderileceği bildirildi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

BORSA İSTANBUL’DA ATAMALAR

Borsa İstanbul'un yeni Başkanı Sermaye Piyasası Kurulu Üyesi Himmet Karadağ oldu. BİST'in genel müdürlüğüne ise İstanbul Altın Borsası'nın eski başkanı Osman Saraç getirildi.

İHRACAT MART'TA DA YÜKSELİŞİNE DEVAM ETTİ

Türkiye, ihracatta 14 ayın ardından Şubatta yakaladığı yükseliş performansını Mart ayında da devam ettirdi. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Mart ayı verilerine göre ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,6 artışla 11,5 milyar dolar olarak gerçekleşti.

İSTANBUL'DA ZAM ŞAMPİYONU GİYİM OLDU

İstanbul Ticaret Odası (İTO) 2016 yılı Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. İTO verilerine göre, İstanbul’da Mart ayında perakende fiyatlar yüzde 0,26, toptan fiyatlar ise yüzde 0,16 arttı. Zam şampiyonu ise giyim oldu.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK: MAKSADIMIZ PRİM ARTIŞINDAKİ YÜKSELİŞİ GERİYE ÇEKMEK

Torba tasarının `zorunlu trafik sigortası` ile ilgili maddeleri kabul edildi. Başbakan Yardımcısı Şimşek "Maksadımız; vatandaşın lehine, prim artışını bir an önce durdurmak ve prim artışındaki yükselişi geriye çekmek" dedi. 

NOVARTİS'E SAVCILIK SORUŞTURMASI BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Novartis'in Türkiye'de rüşvet karşılığında haksız kazanç elde ettiğine ilişkin haberler üzerine soruşturma başlatıldı.

ZİYLAN ALMAN HR'Yİ SATIN ALDI

Flo mağazalarını bünyesinde bulunduran ayakkabı perakendecisi Ziylan Mağazacılık, Alman HR Grup'u yine Alman yatırım fon şirketi Capiton AG ile birlikte satın aldı.

SERVİER İLAÇ TÜRKİYE'DE İLAÇ ÜRETİMİ YAPACAK

Fransa merkezli Servier İlaç, Türkiye pazarında için İrlanda ve Fransa'da ürettiği ürünleri yerele kaydırma kararı aldı.

TALİH KUŞU’NUN CAZİBESİ ARTTI

Özelleştirilmesi gündemde olan Milli Piyango İdaresi’ne ilişkin yapılan yeni düzenlemeler Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, ihale sonucunda Danıştay’ın görüşünün alınmasına gerek olmayacak. 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

FENERBAHÇE 90-86 ANADOLU EFES

Turkish Airlines Euroleague 2015-16 sezonu Top 16 E Grubu 13. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe, Ülker Arena'da Anadolu Efes'i 90-86 mağlup etti. 

Interpress tarafından hazırlanmıştır

www.interpress.com

Bu haber 709 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne serdi! Türkiye, cihaz ve hekim sayısında Avrupa'nın gerisinde
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne...
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme Sempozyumu
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()