Ege Politik Gündem Portekiz’den gelen acı haber Aydın’ı yasa boğdu: Genç Melek toprağa verildi

Portekiz’den gelen acı haber Aydın’ı yasa boğdu: Genç Melek toprağa verildi

Eğitim için gittiği Portekiz’de girdiği nehirde yaşamını yitiren Ege Üniversitesi öğrencisi Melek Öztürk, memleketi Aydın’da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Portekiz’den gelen acı haber Aydın’ı yasa boğdu: Genç Melek toprağa verildi

Ege Üniversitesi’nde eğitim gören 23 yaşındaki Melek Öztürk, hayallerini süsleyen yurt dışı eğitim programı için gittiği Portekiz’de trajik bir şekilde hayatını kaybetti. Barcelinhos bölgesinde arkadaşlarıyla birlikte Cvado Nehri kıyısına giden genç öğrenci, suya girdikten kısa bir süre sonra akıntıya kapılarak boğuldu. Eğitiminin tamamlanmasına sadece bir hafta kala yaşanan bu elim olay, hem ailesini hem de eğitim camiasını derin bir yasa boğdu.

Portekiz’den gelen acı haber Aydın’ı yasa boğdu: Genç Melek toprağa verildi

Son görev için bir araya geldiler

Portekiz’den gelen acı haber Aydın’ı yasa boğdu: Genç Melek toprağa verildi

Yurt dışındaki resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından cenazesi Türkiye’ye getirilen Öztürk için Aydın’ın Köşk ilçesine bağlı Cumadere Mahallesi’nde hüzünlü bir tören düzenlendi. Cumadere Köyü Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına; Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, siyasi temsilciler, Ege Üniversitesi’nden arkadaşları, köylüler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören sırasında baba Erkan Öztürk ayakta durmakta zorlanırken, anne Sevgi Öztürk ve diğer aile fertleri yakınlarının desteğiyle güçlükle teselli edildi. Genç öğrencinin naaşı, kılınan namazın ardından dualar eşliğinde köy mezarlığına defnedildi. Cumadere Muhtarı Serkan Baş, yaşanan kaybın tüm mahallede büyük bir üzüntü yarattığını ifade ederek, genç yaşta hayata veda eden Melek Öztürk’ün eğitim azmiyle bilinen biri olduğunu belirtti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız