Ege Politik Gündem Parmaklıklar ardında sanat rüzgarı: Geri dönüşümle hayata tutunuyorlar

Parmaklıklar ardında sanat rüzgarı: Geri dönüşümle hayata tutunuyorlar

Afyonkarahisar’da hükümlülerin ürettiği eserler, toplumsal entegrasyonu hedefleyen özel bir projeyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Parmaklıklar ardında sanat rüzgarı: Geri dönüşümle hayata tutunuyorlar

Afyonkarahisar’da ceza infaz kurumlarında bulunan bireylerin topluma kazandırılması amacıyla yürütülen çalışmalar, yaratıcı bir sergiyle taçlandırıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın öncülüğünde ve Türkiye Ulusal Ajansı’nın katkılarıyla hayata geçirilen "Dijital Adımlarla Özgürlük" projesi, hükümlülerin el emeği göz nuru çalışmalarını gün yüzüne çıkardı.

Parmaklıklar ardında sanat rüzgarı: Geri dönüşümle hayata tutunuyorlar

Sanatın iyileştirici gücünden yararlanılan etkinlikte, atık malzemelerin estetik birer objeye dönüştürüldüğü geri dönüşüm eserleri büyük ilgi gördü. Sergiyi ziyaret eden Afyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş, stantları tek tek gezerek mahkumların elinden çıkan çalışmaları inceledi ve yürütülen faaliyetlerin detayları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Parmaklıklar ardında sanat rüzgarı: Geri dönüşümle hayata tutunuyorlar

Geleceğe Umutla Bakıyorlar

Projenin temel amacı, hükümlülerin ceza infaz kurumundaki zamanlarını verimli geçirmelerini sağlamanın ötesine geçiyor. Dijital okuryazarlık eğitimleri ile desteklenen bu süreç, bireylerin tahliye sonrasında sosyal hayata daha donanımlı ve özgüvenli bir şekilde adım atmalarını hedefliyor. Sanat ve geri dönüşüm temalı bu çalışma, mahkumların toplumsal hayata yeniden entegrasyonunda önemli bir köprü vazifesi görüyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız