Kuşadası Belediyesi, sadece evcil hayvanlara değil, yardıma muhtaç yaban hayatı üyelerine de kucak açmaya devam ediyor. Son olarak Kadınlar Denizi Mahallesi sınırları içerisindeki ormanlık alanda, yuvadan düşerek çaresiz kalan bir ala karga yavrusu, bölgedeki duyarlı vatandaşların ihbarı üzerine kurtarıldı.

Haybulans ekipleri tarafından bulunduğu noktadan alınan yavru kuş, vakit kaybetmeden Kuşadası Belediyesi Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne nakledildi. Uzman veteriner hekimler tarafından detaylı bir sağlık taramasından geçirilen karganın, düşme sonucunda herhangi bir fiziksel yara almadığı tespit edildi.

Rehabilitasyon sürecinde özel bakım
Merkez Sorumlusu Fulya Akıllı, merkezin kapılarının tüm canlılara açık olduğunu vurgulayarak, "Sokak hayvanlarının yanı sıra doğada zor durumda kalan dostlarımızın da ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ala karga yavrusu henüz uçma aşamasında olmadığı için merkezimizde özel bir gözetim sürecine aldık. Gelişimini tamamlaması ve kendi başına hayatta kalabilecek güce ulaşması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Yaklaşık 14 gün sürecek olan rehabilitasyon ve bakım sürecinin ardından, sağlıklı olduğu tescillenen yavru karga, doğal yaşam alanına geri dönmesi için Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edilecek.