Ege Politik Gündem Bedelli sermaye artırımı konusunda 30 şirket SPK onayı bekliyor, Alkim ve Şeker

Bedelli sermaye artırımı konusunda 30 şirket SPK onayı bekliyor, Alkim ve Şeker

26 Eylül 2026 itibarıyla bedelli sermaye artırımı yapacak halka açık şirket sayısı 30'a yükseldi. Alkim Kağıt ve Şeker GYO bu süreç için onay talep ederken, VRGYO başvurusunu geri çekti.

Bedelli sermaye artırımı konusunda 30 şirket SPK onayı bekliyor, Alkim ve Şeker

26 Eylül 2026 tarihi itibarıyla kuruldaki değerlendirme sürecini tamamlayıp SPK’dan yeşil ışık alması durumunda bedelli sermaye artırımı yapacak halka açık şirketlerin toplam adedi otuza ulaştı. Hafta içerisinde herhangi bir yeni onay açıklanmazken, piyasadaki bazı aktörler süreçle ilgili farklı adımlar attı.

Alkim Kağıt ve Şeker GYO karar aldı

Hafta içinde Alkim Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ALKA) ile Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (SEGYO) yönetim kurulları aracılığıyla bedelli sermaye artırımı kararı aldıklarını duyurdu. Bu şirketlerin söz konusu süreçleri tamamlaması için öncelikle Sermaye Piyasası Kurulu’na resmi başvuru yapması ve kurulun konuyu değerlendirmesi gerekiyor.

VRGYO başvurusundan vazgeçti

Listede yer alan diğer bir gelişme ise Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (VRGYO) tarafında yaşandı. Şirket, daha önce gerçekleştirdiği bedelli sermaye artırımı başvurusunu geri çekme kararı aldı. Böylece 21-25 Eylül haftasında SPK tarafından verilen yeni bir onay bulunmazken, şirketlerin kendi iç kararları ve başvurularındaki güncellemeler bedelli sermaye gündeminin öne çıkan unsurları oldu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız