Gruşçu'dan yerel basına destek açıklaması, "Basın emekçilerinin yanında olacağız"

Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Tasarruf Genelgesi’ne eleştirilerde bulunarak, “Basın emekçilerinin yanında olacağız” diye konuştu.

13 Temmuz 2021 - 14:35

Gerçek Haberci'den Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetimini ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Gerekirse risk alıp yerel basını mağdur etmeyeceğiz” demişti. Bu açıklamanın ardından CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’da yerel basına destek sinyalleri verdi. Başkan Gruşçu, yerel yönetimlerin ve CHP örgütlerinin destekleriyle bu dayanışmayı sürdürmeye devam edeceklerinin altını çizerek, “Bizim böylesi bir dönemde basını sindirmeye, susturmaya, güçsüzleştirmeye çalışan bu iktidara karşı adaleti getirmek ve basın emekçilerinin yanında olmak gibi bir idealimiz var” dedi.
Gruşçu, basın özgürlüğünün olmadığı bir ülkede özgürlükten, adaletten ve demokrasiden bahsetmenin mümkün olmadığını da söyledi.
“Saray, çevresindeki avaneleri besliyor”
Bu genelgenin hiçbir şekilde kabul edilebilir olmadığını savunan Gruşçu, “Tasarruf Genelgesi, belediyelere uygulanırken onların harcamalara devam etmesi kabul edilebilir bir durum değil. Saray, sadece kendi yaşam standartlarını yükseltmek ve kendi çevresindeki avaneleri beslemekten ne yazık ki halkı görmezden gelen bir yaklaşım içinde” ifadelerini kullandı.
“CHP Türkiye’nin sorunlarını çözecek”
Gruşçu, Türkiye’nin çözülmeyecek sorunu olmadığını, bu sorunların çözümü için çalışmaya devam ettiklerini vurguladı. Türkiye’de sosyal kesimleri üzerinde baskı olduğunun altını çizen Gruşçu, “Sosyal kesimlerimizin bütün sorunlarını çözebilecek bir partiyiz. Tek mesele bütün sosyal kesimlerin aynı masa etrafında toplanmasıdır. O sosyal kesimlerin sorunlarını onların dile getirdiği şekilde CHP olarak çözeceğiz” sözlerine yer verdi.
“Vatandaşı aydınlığa ve refaha kavuşturacağız”
CHP’nin Türkiye’deki insanların yaşam koşullarını düzelteceğini aktaran Gruşçu, şunları söyledi:
“Bugün Türkiye’nin bütün kaynakları 84 milyon vatandaşlarımıza adaletle yetebilecek düzeyde; ama maalesef kendi yandaşlarına devletin şirketlerinden üçer dörder maaş bağlandığı için ülkemizi bir avuç tefeciye teslim eden bu davranış halka ‘Tasarruf edin, bir porsiyon az yemek yiyin.’ Deme lüksüne sahip değildir. Bu koşulları düzleteceğiz, AK Parti’nin getirdiği bu durumdan vatandaşlarımızı aydınlığa ve refaha kavuşturacağız.”

 

Bu haber 375 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme Sempozyumu
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme...
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne serdi! Türkiye, cihaz ve hekim sayısında Avrupa'nın gerisinde
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()