Gebze'deki fabrikada 7 işçiyi rehin alan kişi gözaltında

Gebze'de dün 10 saat boyunca P&G fabrikasında 7 işçiyi rehin alan İbrahim Yeşil'in gözaltında olduğu öğrenildi.

02 Şubat 2024 - 13:19

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ABD'li firma Procter & Gamble (P&G) ait fabrikanın ana binasına girerek 7 kişiyi rehin alan İbrahim Yeşil'in Emniyet'te ifadesinin alındığı belirtildi.

NTV muhabirinin canlı yayında aktardığına göre Yeşil'in gözaltında ifadesinin alınmasının sürdüğü öğrenildi.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde (GOSB) İhsan Dede Caddesi'nde temizlik ve kişisel bakım ürünleri alanında faaliyet gösteren P&G fabrikasında rehin alınan işçiler 10 saatin ardından serbest kalmış, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz silahlı kişinin "etkisiz hale getirildiği"ni duyurmuştu.

Dün gece basın mensuplarına açıklama yapan Vali Yavuz "müzakereler sonuç vermedi" demiş, Yeşil'in "küçük bir operasyonla etkisiz hale getirildiğini" söylemişti. Bazı ajanslar ise Yeşil'in "teslim olduğunu" duyurmuştu.

Yeşil'in fabrikada daha önce taşeron olarak çalışan bir işçi olduğu, eylemi Gazze'ye insani yardım ulaştırılması için Refah Sınır Kapısı'nın açılması talebiyle yaptığı öğrenilmişti.

Saldırganın yanında iki silah ve üzerinde de bir düzenek olduğunu söyleyen Kocaeli Valisi Yavuz, şahsın herhangi bir örgütle bağlantısının tespit edilemediğini belirtmişti.

Rehin alınan 7 işçinin fabrika önünde bekleyen yakınları 10 saat boyunca yetkililerin kendilerine herhangi bir açıklama yapmamasına tepki göstermişti.

Bu haber 496 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İBB'den 'SGK borcu' açıklaması: Bakan Işıkhan'a yalanlama geldi
İBB'den 'SGK borcu' açıklaması: Bakan Işıkhan'a yalanlama geldi
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()