Gazetecilerden İmamoğlu iddiası, "CHP'ye Genel Başkan olamazsa, yeni parti kurar ANAP çizgisinde olur"

Gazeteciler Ahmet Nesin ve Serdar Öztürk, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili youtube kanalında bomba bir iddia ortaya attı. Gazeteci Serdar Öztürk, İmamoğlu'nun CHP'ye genel başkan olamazsa ve yeni parti kurarsa ANAP çizgisinde olacağı iddiasında bulundu.

31 Temmuz 2023 - 09:50

İmamoğlu’nun Oksijen haber sitesinde yayınlanan yazısı gündeme geldi. Gazeteci Serdar Öztürk; "İmamoğlu CHP’ye Genel Başkan olamazsa ve yeni parti kurarsa ANAP çizgisinde olur" iddiasında bulundu. 

 

Kürt seçmenlerin genel seçimlerdeki tavrına da değinen Öztürk; “CHP'ye en samimi destek Kürtlerden geldi. Biz İstanbul Ankara’yı tartışırken Diyarbakır’ı Yeşil Sol Parti kazanırsa yine mi kayyum atanacak. Oralar önemli de Diyarbakır önemsiz mi?” dedi.

 

Öztürk, İmamoğlu'nun kaleme aldığı yazıya ilişkin şöyle dedi:
"Ne tuhaftır Ekrem İmamoğlu uzun süre sonra bir gazetede köşe yazısıyla o da biraz kendisini netleştirir gibi oldu. Ne kadar netleştirdiği konusunda benim henüz bir fikrim yok. Yazıyı bir kez okudum. Anlamadım. İkinci kez okudum. Yine anlamadım. Üçüncü kez her tarafı kapattım. Tamamen konsantre oldum. Yine anlamadım. Sonra 15 dakika düşündüm. Niye anlamadığımı anlamadım. Bende bir zeka sorunu var dedim. Üç defa okuyup anlamadığıma göre zeka sorunu var dedim. Sonra düşündüm bu yazıyı siyasi tarihimizden hatırlıyorum dedim. Sonra kurcalamaya başladım. 1983 yılında Turgut Özal'ın Anavatan Partisi'ni kurarken yaptığı birkaç toplantının bazı cümleleri alınıp konulmuş gibi. Belki kelimelerin yeriyle oynanmış. İmamoğlu'nun babası bir zaman Anavatan Partisi'nin İstanbul'da yöneticiliğini yapmış. ANAP kökeninden geliyor. Herhalde ben İmamoğlu'nun o yazıyı oturup tek başına kaleme aldığını düşünmüyorum. Etrafındaki danışanları almıştır ama sadece hafızaları tazelemek açısından böyle bir benzerlik olduğunu gördüm. Dedim ki herhalde CHP'nin içinden ANAP çıkartmaya çalışıyor birileri. Ekrem İmamoğlu'nun tavrı o."

İmamoğlu'nun CHP'nin Genel Başkanlığı'na gizli adaylığına atıfta bulunan Öztürk, "Nasıl gizli adaylıksa açıktan adaylık değil ama bu. Birçok gazetede yayınlandı. Televizyonlarda da bu yazının üzerine çok tartışma yapıldı. İmamoğlu'nun şu anda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığı geçmiyor. O da henüz adaylığı konusunda öyle bir şey söylemiyor. İmamoğlu CHP Genel Başkanlığı konusunda kafası tam net değil. Bu yazı tam tartışıldıktan sonra herkes kaynak gösteriyor. Yazı gazete Oksijen'de yayınlanmış. Zafer Mutlu'nun. Şirket eşinin üzerine ama genel yayın yönetmeni olarak görülen Zafer Mutlu'nun. Peki Zafer Mutlu'yu nereden anımsıyoruz. Ben Sabah Gazetesi ile birlikte tanıyorum. Ekrem İmamoğlu'nun Gazete Oksijen'i tercih etmesinin nedeni bu mudur? Bu konuda böyle bir şey diyemem ama yayın kurulu ve yazarları arasında CHP içinde önemli yeri olduğu söylenen Bekir Ağardır ismi de var. Değişik isimler var. Ben tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Ben Gazete Oksijen'de Ekrem İmamoğlu'nun yazısının çok tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Bu manifestonun kimi sözlerinin Turgut Özal'ın Anavatan Partisi'ni kurduğu dönemdeki söylemlerini görünce sanki eğer bu tartışma genel başkanlık tartışması CHP'de sürerse ve de Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel başkanlığa seçilmesiyle sonuçlanırsa CHP'nin içinden bir Anavatan Partisi çıkma olasılığı var gibi geliyor bana" diye konuştu.

 

Bu haber 4187 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Ahmet Ercan, 7 büyüklüğündeki deprem için o yerleri işaret etti: Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur
Prof. Dr. Ahmet Ercan, 7 büyüklüğündeki deprem için o yerleri...
Özgür Özel'den 'Taha Hüseyin Karagöz' açıklaması: Kapımıza gelmiş, kabul etmemek olmaz
Özgür Özel'den 'Taha Hüseyin Karagöz' açıklaması: Kapımıza...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()