ESİAD’ın ilk kadın başkanı Sibel Zorlu’dan 8 Mart mesajı

Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, derneğin ilk kadın başkanı olarak 8 Mart mesajı yayımladı.

07 Mart 2023 - 10:56

Zorlu mesajında şu değerlendirmelere yer verdi: “Kadın ve erkeğin ekonomik ve sosyal hayatta tamamen eşit olduğu bir dünya için mücadeleyi aralıksız sürdürüyoruz. Kadın ile erkek arasındaki eşitsizlikler, esas itibarıyla sürdürülebilir ekonomik ve toplumsal kalkınmanın önündeki en büyük engellerden biri, hatta birincisidir. Gelişmiş ülkelere kıyasla toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda çok daha erken tarihte önemli adımlar atmış olmamıza rağmen, ne yazık ki ilerleyen dönemlerde geride kaldık. Cumhuriyetin ilk yıllarında, devlet eliyle elde edilen kazanımların devamı gelmedi. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girmeye hazırlanırken temel sorunlarımıza çözüm bulmamız gerekiyor. Bunun yolu toplumsal bilinçlenme ve eğitimden geçmektedir. Hukukumuzun uluslararası normlarla uyumlu olması ve etkili biçimde uygulanması şarttır. Bu yolda atılacak en önemli adım da İstanbul Sözleşmesi’ne dönmek olacaktır. Elbette, nihai amaç toplumsal cinsiyet rollerinde ayrımsız, tartışmasız eşitliktir. Aynı zamanda Global Compact Network Türkiye Ege Bölgesi Yürütücüsü ve Kadının Güçlenmesi İzmir Platformu yürütücüsü olan ESİAD olarak, kadınların iş hayatında ve toplumda güçlenmesine özel önem veriyoruz. WEPs Kadının Güçlenmesi İlkeleri’ne imza atan firmaların çoğalması ve bu ilkelerin başarıyla hayata geçirilmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına verdiği değerin yeniden tüm dünyaya örnek olacak şekilde hayat bulmasını temenni ederim.”

Bu haber 434 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor
Menemen ve Foça’ya 109 kilometrelik içme suyu yatırımı
Menemen ve Foça’ya 109 kilometrelik içme suyu yatırımı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()