ESİAD bünyesindeki İzmir AB Bilgi Merkezi 26. Yaşını Kutluyor

Ege Bölgesi’nin önde gelen sanayici ve işinsanları önderliğinde 16 Mart 1992’de kurulan, evrensel demokratik, çağdaş yaşam değerleri rehberliğinde, sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği ESİAD’ın bünyesinde bulunan İzmir AB Bilgi Merkezi, 26 yılını geride bıraktı.

16 Eylül 2022 - 13:32

Zorlu, Türkiye’nin AB ile bütünleşmesini çağdaşlaşma stratejisi olarak gördüklerini belirterek, Avrupa Birliği, Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen ve Türkiye çapında 20 ilde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezlerinden oluşan ‘AB Bilgi Ağı’nın parçası olduklarını kaydetti.

 

AB sürecinde çıpa işlevi

 

AB Bilgi Merkezi olarak belirlenmiş tek sivil toplum örgütü olduklarını belirten Zorlu, AB’ye katılım sürecinde sivil toplumun aktif olarak yer almasının, toplumun tüm kesimlerinin destek vermesi bakımından önemli olduğunu düşündüklerini hatırlattı. Zorlu, AB sürecinin ve AB normlarına uyumun ülkemizin daha güçlü ekonomiye sahip olması, vatandaşlarımızın her alanda standartlarının yükseltilmesi bakımından bir çıpa teşkil ettiğine inandıklarını ifade etti.  Zorlu açıklamasında şunları söyledi: “Hızla değişen küresel dinamikler dikkate alındığında Türkiye-AB bütünleşmesinin iki tarafın da ortak yararına olduğunu her platformda dile getiriyoruz. Derneğimizin kuruluş amaçları arasında, Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinde yurt içinde ve yurt dışında bilgilendirme, politika geliştirme, uyum ve proje çalışmaları yapılması, bu kapsamda kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla iş birliği kurulması ve geliştirilmesi yer almaktadır.  İzmir AB Bilgi Merkezi, 19 Eylül 1996 tarihinden bu yana, ‘Anadolu Semalarında Avrupa Ufukları’, ‘KOBİ Fırsat Penceresi’, ‘İzmir Sürdürülebilirlik Elçileri Arıyor’, ‘Daha Güçlü Sivil Toplum İçin Rota Ege Bölgesi’, ‘AB-Türkiye Gençlik İklim Forumu’, ‘Gençlik Kültürler Arası Diyalog Forumu’ gibi birçok AB projesini hayata geçirdi. Bundan sonraki dönemde de yeni projelerle sürece katkımız devam edecek.”

 

Bu haber 245 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Mutlu: Konak’a somut işler yapmaya geldim
Başkan Mutlu: Konak’a somut işler yapmaya geldim
Bornova’da mesai gün doğarken başlıyor
Bornova’da mesai gün doğarken başlıyor

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()