Esad'ın Danışmanı Savaşın Sonuna Gelindiğini Açıkladı

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın danışmanı, yabancı güçlerin isyancılara desteklerini çekmeleriyle, altı yıldır süren savaşın sona yaklaşmakta olduğunu savunarak ister Türk, ister Amerikalı olsun, hükümetin bütün ‘gayrimeşru’ güçlere karşı duracaklarını söyledi.

18 Ağustos 2017 - 15:45

Bouthaina Şaban, Şam’da savaştan bu yana ilk kez uluslararası bir fuar düzenlenmesinin, ‘savaşın sona erdiği mesajını verdiğini ve ülkenin artık imar yolunun başına geldiğini’ söyledi.

Rus hava kuvvetlerinin ve İran’ın desteklediği milislerin yardımıyla Şam yönetimi, ülkede nüfusun yoğun olduğu batı bölgelerinin büyük bölümünde hakimiyetini kurmuş bulunuyor. Hükümet kuvvetleri halen doğudaki Irak sınırına yakın Deyr el Zor bölgesine doğru ilerliyor.

16 Ağustos itibariyle Suriye’deki son durum…

Suriye devlet ajansı SANA’nın haberine göre Şaban bugün Lübnan el Mayadeen televizyonuna yaptığı açıklamada, yabancı güçlerin tavır değiştirmeleriyle yüz binlerce insanın hayatını kaybettiği savaşın ‘sondan bir önceki aşamasına’ geldiğini söyledi.

Reuters son olarak ABD Başkanı Donald Trump, Esad’ın devrilmesi için çalışan isyancılara Merkezi Haberalma Örgütü (CIA) tarafından verilen yardımı kestiğini hatırlattı. Haberde isyancıların önde gelen destekçilerinden Türkiye’nin de artık önceliği Esad’ın devrilmesine vermediği ve sınırındaki Kürt yayılmasını engellemek için Rusya ile ilişkilerini geliştirmeye çalıştığı kaydedildi.

‘İster Amerika, ister Türkiye olsun…’

Şaban, “Terörizmi nasıl yendiysek, topraklarımızda ister Amerika, ister Türkiye olsun, her türlü gayrimeşru mevcudiyete karşı direneceğiz” dedi.

Danışman, bu hafta açılan Şam ticaret fuarının savaşta bir dönemecin alındığını gösterdiğini söyledi.

Haberde Amerikan askerlerinin, Kürtlerin ağırlıklı olduğu milislerin, IŞİD militanlarını Rakka kentinden çıkarmasına yardım ettiği, Amerika’nın ayrıca güneydoğu Suriye’de Suriyeli isyancıları IŞİD’le savaşmak için eğittiği bir garnizonu da bulunduğu belirtildi.

Reuters’e göre hükümet her ne kadar isyancıları geçen yıl ellerinde tuttukları bazı önemli bölgeleri boşaltmaya mecbur ettiyse de, isyancılar hala İdlib vilayeti dahil pek çok bölgeye hakimler.

Bilanço ağır

Esad karşıtı protesto gösterilerinin 2011 yılında büyümesiyle başlayan Suriye iç savaşında 11 milyondan fazla insan da evini kaybetmiş ve küresel bir mülteci krizi başlamıştı.

Bu haber 871 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Egeli turizmciler 5. kez Mehmet İşler'le 'Devam' dedi
Egeli turizmciler 5. kez Mehmet İşler'le 'Devam' dedi
Bayraklı Belediyesi eğitim kurumu için sınav yapacak
Bayraklı Belediyesi eğitim kurumu için sınav yapacak

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()