Erdoğan: Kimsenin milletimize yeni bedeller ödetmesine müsaade etmeyeceğiz

Erdoğan, 'İdeolojik veya keyfi sebeplerle kimsenin milletimize yeni bedeller ödetmesine müsaade etmeyeceğiz' dedi.

28 Şubat 2023 - 16:01

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi'nde açıklama yaptı. Erdoğan'a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genele Başkanı Devlet Bahçeli de eşlik etti.

Erdoğan, "İlk depremde ağır hasar alan binalar 2.depremde yıkıldı. Tüm illerde bu konuda hassas davranmalıyız. Hasarlı binalardan uzak durulmalı" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

" İlk günlerdeki olumsuzluklar çalışmalarımızı etkilemiş olsa da sonraki günlerde tüm eksiklerimizi tamamladık. Doğalgaz ve su konusu da büyük oranda çözüldü. Arama kurtarmadan yardım çalışmalarına kadar her konuda Maraş’ta 41 binin üzerinde personel ve 5 bin 733 iş makinesi görev yaptı.

Birkaç ay içerisinde deprem bölgesinde 309 bin konut inşasına başlıyoruz. Sizlerden bunun için 1 yıl müsaade istiyorum. Yerleşim yerlerini ovalardan dağlara doğru kaydırıyoruz. Fay hattı ve zemin sıvılaşması olan yerlerde yapılaşmaya izin vermemekte kararlıyız.

Ölenleri geri getiremeyiz ama onun dışındaki tüm yaraları saracak azme ve kudrete sahibiz. Bugüne kadar yaşadığımız tüm felaketlerde nasıl kimseyi mağdur etmeden herkesi yeni evine taşıdıysak deprem bölgesinin tamamında da aynısını yapacağız.

Kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıracağız. Her kim zehirli diliyle veya insanlarımızı tahrik etmek suretiyle bu işleri engellemeye kalkarsa doğrudan ülkemizi, milletimizi sırtından bıçaklamış olacaktır. İdeolojik veya keyfi sebeplerle kimsenin milletimize yeni bedeller ödetmesine müsaade etmeyeceğiz."

Bu haber 234 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de konut satışları %13,7 düştü
İzmir'de konut satışları %13,7 düştü
Tasarruf tedbirleri açıklandı
Tasarruf tedbirleri açıklandı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()