Erdoğan’ın Eski Başyaveri Yazıcı: TSK’da Bana AK Parti Personeli Diye Bakılıyordu

Muğla’da görülen ‘Erdoğan’a suikast’ girişimi davasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski başyveri kurmay albay Ali Yazıcı savunma yaptı.

15 Ağustos 2017 - 14:52

Yazıcı 27 Temmuz 2015 tarihinde başyaver olarak göreve başladığını, hakkında bütün istihbarat birimlerinin araştırma yaptığını anlattı: “Yanındakiler sayın cumhurbaşkanının bakışıyla beni bulduklarını söylediler. Bunlar ne derece doğru bilmiyorum böyle söylediler. Ne ben aday oldum ne de Türk Silahlı Kuvvetleri beni aday gösterdi. 27 Temmuz’da göreve başladım. Hatta TSK’daki bazı komutanların beni AK Partili olarak gösterdiklerini duydum, devir teslim esnasında bazı konularda bunun yansıdığını gördüm. TSK’daki bana bakış AK Parti personeli olarak gördükleri yönündeydi.”

‘Hiç mi bir şey sezdirmedim’

Erdoğan’ın ‘ilk bakışta her şeyi sezecek’ ve birinin hakkında şüphe duyması halinde derhal görevden alabilecek güce sahip biri olduğunu savunan Yazıcı şöyle devam etti: “Bir yıl boyunca ailesi dahil her yerde beraberdik. Hiç mi bir şey sezmedi. Kendimi saklama konusunda bu kadar mı başarılıyım. Ben saklasam bile sayın cumhurbaşkanı bunu sezerdi. Bir yıl boyunca hiç evde kalmadım, hep yanındaydım. Hiç mi bir şey sezdirmedim. Bir yıl boyunca ben kendimi saklasam bile sayın cumhurbaşkanının etrafındaki danışmanlarından saklamam mümkün değil.”

‘Kripto olsaydım suikasti ben yapardım’

“Darbede yer almak istesem sayın cumhurbaşkanının yanındayken ‘Bu darbeyi yapalım’ derdim” diyen Yazıcı, ‘Yurrta Sulh Konseyi’ tabirini ilk kez mahkemede duyduğunu söyledi.

Yazıcı şöyle devam etti: “Kripto olsaydım suikasti ben yapardım. Suikasti ben yapsam bundan daha mı ağır yargılanacaktım. Aracında şoför ve ben vardık, saatlerde yolculuk yaptığım oldu, 180 kilometre hızla gittik. Silahım istediğim zaman yanımdaydı, bizzat kendisine zarar vermesem bile şoföre araca zarar verirdim. Ben bu kadar kriptoysam bunları neden yapmadım.”

Yazıcı, iddianamede yer alan kendisine yönelik suçlamalara ise cevap vermedi.

‘Erdoğan’ın yanına gitmediğim için pişmanım’

27 Temmuz 2015 tarihinden bu yana Erdoğan’ın başyaverliği görevini sürdüren Ali Yazıcı AA tarafından paylaşılan savcılık ifadesinde, Gülen Cemaati’yle bağının olmadığını, “Benim için Fethullah Gülen terör örgütü lideridir” sözleriyle savunurken, darbe girişimi esnasında Marmaris’te bulunan Erdoğan’ın yanına gitmemekten pişman olduğunu söylemişti.

Yazıcı son savunmasında darbe girişimini bir ay önceden dile getirenler olduğunu anlatmıştı.

Bu haber 842 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’nin yeni danışmanı Kulaksız'daki ‘karanlık gece’den çıktı
CHP’nin yeni danışmanı Kulaksız'daki ‘karanlık gece’den...
100 Yıllık Koca Çınar Cumhuriyet
100 Yıllık Koca Çınar Cumhuriyet

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()