Erdoğan'ın bizzat istediği Bülent Keneş'in iadesine ret

İsveç mahkemesi Erdoğan'ın bizzat isim vererek iadesini istediği 'FETÖ' şüphelisi Bülent Keneş'in iadesini reddetti.

19 Aralık 2022 - 22:42

AFP haber ajansı, mahkemenin kararını okuyucularına son dakika koduyla duyurdu. Mahkeme, Keneş’in iadesinin önünde hukuki engeller olduğunu belirtti.

İsveç'in NATO üyelik sürecine onay vermek için Ankara, İsveç'ten sığınma talep eden bazı isimlerin Türkiye'ye iadesini şart koşmuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile düzenlediği basın toplantısında, İsveçli bir gazetecinin “Acaba tam olarak İsveç’ten talebiniz nedir?” sorusuna Bülent Keneş’in ismini vererek şöyle yanıtlamıştı:

“Şu anda FETÖ terör örgütünden İsveç’te olan bir tanesi var ki ismini de vereceğim; Bülent Keneş, mesela bu teröristin Türkiye’ye deport edilmesi bizler için büyük önem arz ediyor ve bununla alakalı olarak da biz İsveç’in tabi daha hassas davranmasını istiyoruz.”

Bu haber 163 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Mutlu: Konak’a somut işler yapmaya geldim
Başkan Mutlu: Konak’a somut işler yapmaya geldim
Bornova’da mesai gün doğarken başlıyor
Bornova’da mesai gün doğarken başlıyor

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()