Erdoğan'dan '4 yıllık seçimsiz dönem' açıklaması: Ekonomide saldırı sürecek

AKP 31 Mart'ta hezimet yaşadı, Erdoğan ise "Uyguladığımız ekonomi programının olumlu etkilerini yılın ikinci yarısından itibaren daha net bir şekilde görebileceğiz" demeye devam ediyor.

10 Nisan 2024 - 19:39

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla video mesaj yayınladı. Erdoğan, video mesajda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, afet konutları ve ekonomi başta olmak üzere çeşitli konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamasında, İsrail'in saldırına karşı Filistin halkının yanında olduklarını öne sürdü. Ancak kamuoyunda oluşan tepkilerin ardından İsrail'le olan ticarete aylar sonra bugün kısıt getirildi.

AKP, 31 Mart'ta gerçekleştirilen seçimlerde siyasi tarihinin en düşük oyunu aldı, bu durumun başlıca nedenlerinden birisi de ekonomik sorunlar oldu. Erdoğan ise "Uyguladığımız ekonomi programının olumlu etkilerini yılın ikinci yarısından itibaren daha net bir şekilde görebileceğiz" demeye devam ediyor ve 2028 yılında gerçekleştirilmesi planlanan genel seçimleri işaret ederek "31 Mart seçimlerinin suhuletle tamamlanmasıyla ortaya çıkan 4 yıllık seçimsiz dönemi bu hedeflerimizi gerçekleştirmek için kullanacağız" diyor.

Öte yandan 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin etkisi hala devam ederken, AKP iktidarı depremin yıldönümünde afet konutlarının sayısına dair hedefin ancak yüzde 8'ine ulaşabildi. Erdoğan şimdi de her ay 15-20 bin konut inşa ederek yıl sonuna kadar 120 bin deprem konutu yapmayı hedefledilerini açıkladı.

'Filistin'in yanında olduğumuzu gösterdik' dedi, ihracat bugün kısıtlandı

Mesajına müslümanların Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek başlayan Erdoğan, konuşmasına İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında devam etti.

"Ramazan-ı Şerif'i Gazze'nin yanı sıra gönül coğrafyamızın farklı köşelerinde yaşanan acılar ve zulümler sebebiyle buruk karşıladık, buruk geçirdik" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye olarak bugüne kadar bölgeye sevk ettiğimiz toplam 45 bin tonu aşan yardım malzemesiyle bu zor günlerinde Filistin halkının yanında olduğumuzu gösterdik. İnşallah bundan sonra da Gazze'de akan kan duruncaya ve Filistinli kardeşlerimiz 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan özgür Filistin devletine kavuşuncaya kadar desteğimizi sürdüreceğiz."

AKP iktidarı, Erdoğan'ın sözlerinin aksine, İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim 2023'ten beri devam eden saldırılarına rağmen İsrail'le olan ticarete hız kesmeden devam etti. Kamuoyunda oluşan tepkileri çeşitli yalanlarla inkar eden AKP, Gazze'deki can kaybı 33 bini, yaralı sayısı ise 75 bini aştıktan sonra bugün geri adım attı ve İsrail'le ihracata kısıtlama getirildiğini duyurdu. 

'80 bine yakın afet konutunu afet konutunu teslim ettik'

"Dış siyasette bu adımları atarken gündemimizin ilk sırasında yer alan deprem bölgesini asla ihmal etmiyoruz" diyen Erdoğan, "asrın felaketinin yaralarını hızla sardıklarını" iddia etti.

Erdoğan, "Şimdiye kadar 80 bine yakın afet konutunu ve köy evini tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. Her ay 15-20 bin konut inşa etmek suretiyle yıl sonunda bu sayıyı 200 bine ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu süreçte ayrıca riskli yapı stoku yüksek şehirlerimizin depreme karşı daha dayanıklı hale getirilmesi için de çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Resmi verilere göre 50 binden fazla yurttaşın yaşamını yitirdiği, yaklaşık 40 bin binanın yıkıldığı, 200 binden fazla binanın ise ağır hasar aldığı 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 6 Şubat 2023 Depremlerinin üzerinden 1 yılı aşkın süre geçti. Depremin üzerinden 1 yıl geçmiş olmasına karşın depremzedelerin yaşadığı sorunlarsa devam ediyor. Birçok farklı sorunla baş başa bırakılan yurttaşlar, verilen sözlere rağmen çadırlara ve konteynerlere mahkum edildi.

AKP iktidarı ise 319 binini 1 yıl içerisinde teslim etmek üzere toplam 650 bin konutun yapılacağı yönündeki beyanlarının oldukça gerisinde kaldı.TOKİ verilerine göre; kısa vadede bitirilip teslim edilebilecek konut miktarı depremin yıldönümünde 25 bin civarında kaldı. Söz konusu veri, iktidarın verdiği sözlerin veya ortaya koyduğu hedefin ancak yüzde 8’ine tekabül ediyor.

Erdoğan'dan '4 yıllık seçimsiz dönem' açıklaması

"Ekonomi cephesinde hayat pahalılığı ve enflasyonla mücadelenin süreceğini" öne süren Erdoğan, "Tüm dünya ile birlikte millet olarak bizim de canımızı yakan bu meseleyi Allah'ın izniyle çözmekte kararlıyız. Uyguladığımız ekonomi programının olumlu etkilerini yılın ikinci yarısından itibaren daha net bir şekilde görebileceğiz" dedi.

Erdoğan konuşmasının devamında, "31 Mart seçimlerinin suhuletle tamamlanmasıyla ortaya çıkan 4 yıllık seçimsiz dönemi bu hedeflerimizi gerçekleştirmek için kullanacağız. ürkiye'nin ortak vatanımız, demokrasimizin ortak değerimiz olduğunun bilinciyle inşallah hep birlikte çok çalışacağız, üreteceğiz, emek vereceğiz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirinceye kadar bize durmak, dinlenmek, soluklanmak yok. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun diyorum" dedi.

Erdoğan'ın 31 Mart yerel seçimleri için "son seçimim" demesinin ardından başlayan erken seçim tartışmaları devam ederken, Erdoğan'ın 2028 yılında yapılması planlanan genel seçimleri işaret ederek, "31 Mart seçimlerinin suhuletle tamamlanmasıyla ortaya çıkan 4 yıllık seçimsiz dönemi bu hedeflerimizi gerçekleştirmek için kullanacağız" demesi ise dikkat çekti.

Bu haber 664 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zam üstüne zam geliyor!
Zam üstüne zam geliyor!
Çiğli; Hasret Gültekin’i unutmadı
Çiğli; Hasret Gültekin’i unutmadı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()