Ekonomist Atilla Yeşilada: Hedef enflasyon kadar zam yapılmalı

Yeşilada, yaz aylarında doların seyrine dair öngörülerini paylaştı.

28 Mayıs 2024 - 08:08

Ünlü ekonomist ve piyasa analisti Atilla Yeşilada, 31 Mart seçimlerinden bu yana 32-33 TL bandında sıkışıp kalan dolar kuru hakkında dikkat çeken tahminlerde bulundu.
31 Mart yerel seçimlerinin ardından Türk Lirası karşısında rekor seviyelere ulaşan dolar kuru, yaklaşık 2 aydır 32-33 TL aralığında seyrediyor. Bu durumla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yeşilada, yaz aylarında doların seyrine dair öngörülerini paylaştı.

 

Atilla Yeşilada, önümüzdeki altı ayın kritik olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:

 

"Yaz aylarında enflasyon azalacak, ancak kış geldiğinde enflasyonun tekrar artışa geçtiğini göreceğiz. Kış aylarında enflasyon yükseldiğinde, insanlar yeniden dövize yönelmek isteyecek ve eski duruma döneceğiz."
Yeşilada, Merkez Bankası'nın yaz aylarında Türk Lirası'nın değer kazanmasını önlemeye çalışacağını belirterek, doların 32-34 TL seviyelerinde tutulacağını ifade etti.
Ayrıca Yeşilada, "Dolar/TL kuru 30 seviyelerine kadar düşmek zorunda kalabilir. Bu, dış kaynaklı enflasyonun ve maliyet enflasyonunun etkilerinin bir kısmını telafi edecek. Muhtemelen asgari ücrete zam yapılmayacak ve bu da maliyet enflasyonu baskılarını azaltacak" şeklinde konuştu.

 


Ekonomist Atilla Yeşilada, hükümetin enflasyonla mücadelesine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Yeşilada, maaşlara geçmiş enflasyon oranında yapılan zamların enflasyonu katılaştırdığını savunarak, bu politikanın değişmesi gerektiğini vurguladı.

 


Çalışanlar Temmuz ayında ara zam beklerken Yeşilada, enflasyon zammının kısılması gerektiğini belirtti. Yeşilada, "Maaşlara geçmiş enflasyon kadar zam yapmak enflasyonu katılaştırıyor. Hedef enflasyon kadar zam yapılmalı. Yılbaşında 2024 enflasyonu %45 de olsa, 2025'te hedef enflasyon %17 ise maaşlara %17 zam yapılmalı" dedi.

 


Yeşilada, enflasyonla mücadelede hedef enflasyon oranının baz alınmasının daha sürdürülebilir bir ekonomik politika olduğunu belirtti. Bu yaklaşımın, enflasyonun kontrol altına alınmasına ve ekonomik istikrarın sağlanmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Bu haber 848 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İBB'den 'SGK borcu' açıklaması: Bakan Işıkhan'a yalanlama geldi
İBB'den 'SGK borcu' açıklaması: Bakan Işıkhan'a yalanlama geldi
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()