Ekmek fiyatlarına zam kapıda: 'Sene sonuna kadar 5-6 liraya çıkabilir'

TMO'nun fırıncıların uygun fiyatlı un almasını sağladığı destek programını sonlandırmasıyla birlikte ekmeğe zam yolda.

01 Haziran 2022 - 16:35

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) fırıncıların uygun fiyatlı un almasını sağladığı Un Destek Projesi'ni sona erdirmesiyle birlikte fırıncımım uygun fiyatlı un alması imkansız hale gelecek. İstanbul'un bazı ilçelerinde 4,5 TL'yi bulan ekmeğe gelecek zammın, ay ortasında belli olması bekleniyor.

Sözcü'den Gamze Bal'ın haberine göre,  İstanbul’un bazı ilçelerinde ekmeği resmi tarife olmaksızın 4-4,5 TL’den satmaya başlayan fırıncılar, Un Destek Projesinin bitmesi halinde yıl sonuna doğru ekmek fiyatlarının 5-6 liraya kadar çıkacağını söylüyor.

Fırıncı unun çuvalını neredeyse iki katı fiyata alacak

TMO’nun perakende fiyat artışlarını dizginlemek amacıyla başlattığı Un Destek Projesi sayesinde, piyasada fiyatı 500 liraya dayanan 50 kiloluk bir çuval un, meslek kodu pideci ve fırıncı olan esnafa 265 TL’den tahsis ediliyordu. Ancak bu hafta itibarıyla TMO’dan uygun fiyatlı un tahsisi yapamadığını söyleyen un sanayicileri ve fırıncılar, uygulamanın devam edip etmeyeceği konusunda TMO’dan açıklama bekliyor.

İTO 12 No’lu Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir, “TMO’nun bu uygulaması maliyetlerimizi bir nebze olsun aşağı çekiyordu. Şu an bu undan alamıyoruz. Uygulamanın tamamen bitmesi ekmek fiyatlarını olumsuz etkileyecek” dedi.

Makarnaya da zam

Sozcu.com.tr’ye konuşan Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Aykut Göymen, bugün doğalgaz ve elektriğe gelen son zamların maliyetlerini daha da artması nedeniyle gelecek bir aylık süreçte makarna fiyatlarına yüzde 5 daha zam geleceğini dile getirdi.

Bu haber 367 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor
Başkan İrfan Önal’dan 1 Mayıs mesajı
Başkan İrfan Önal’dan 1 Mayıs mesajı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()