İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) çatısı altında eğitim faaliyetlerini sürdüren Beyaz Köşk Anaokulu, 5-6 yaş grubu öğrencilerinin ilkokula adım atacağı bu özel dönemi unutulmaz bir törenle taçlandırdı. Üniversite ortamında, ağabey ve ablalarının izinden giden minikler, cübbelerini giyerek kep atma ritüelini gerçekleştirdi.
Eğitim yolculuklarının ilk büyük basamağını başarıyla tamamlayan çocuklar; Galaksi, Jüpiter, Kediler ve Balıklar sınıflarının hazırladığı gösterilerle izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Törenin ardından düzenlenen etkinliklerde doyasıya eğlenen minikler, aileleri ve öğretmenleriyle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Eğitimde sevgi ve keşif vurgusu
Yıl sonu şenliğine üniversite yönetimi, akademisyenler ve çok sayıda veli katıldı. Törende konuşan İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu, okulun çocukların bireysel potansiyellerini ön plana çıkaran bir yaklaşıma sahip olduğunu belirtti. Kendi çocuğunun da bu okulda eğitim aldığını ifade eden Biresselioğlu, çocukların özgürce ifade edebildikleri ve merak duygularının desteklendiği bir ortamda büyümesinin önemine dikkat çekti.
Çocukların yıl boyunca sergiledikleri gelişimin gurur verici olduğunu söyleyen Prof. Dr. Evrim Üstünlüoğlu ise okul öncesi eğitimin sanat, bilim ve doğa ile harmanlanarak verilmesinin, çocukların özgüven gelişiminde kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Geleceğe sağlam adımlar
Beyaz Köşk Anaokulu Müdürü Onur Kurtuluş Kara, miniklerin hayatına dokunmanın büyük bir sorumluluk olduğunu ifade ederek, velilere duydukları güven için teşekkür etti. Kara, çocukların sadece bugününe değil, gelecekteki akademik ve sosyal yaşamlarına da katkı sağlayacak çok yönlü bir gelişim ortamı sunduklarını belirtti. Tören, miniklerin diplomalarını alması ve hep birlikte keplerini havaya fırlatmasıyla sona erdi.