Ege Politik Eğitim Minik öğrencilerin karne günü: Vedanın burukluğu başarıyla buluştu

Minik öğrencilerin karne günü: Vedanın burukluğu başarıyla buluştu

Manisa Alaşehir’de ilkokul eğitimlerini tamamlayan 22 öğrenci, mezuniyet coşkusunu dört yıllık öğretmenlerinden ayrılmanın getirdiği duygusal anlarla birleştirdi.

Minik öğrencilerin karne günü: Vedanın burukluğu başarıyla buluştu

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde bulunan Beşeylül İlkokulu’nda eğitim gören 4-E sınıfı öğrencileri için bugün oldukça farklı bir gündü. Dört yıllık ilkokul serüvenini başarıyla noktalayan 22 öğrenci, karnelerini almanın sevincini yaşarken, sınıf öğretmenleri Gülnaz Ekici’ye veda etmenin hüznünü de derinden hissetti.

Minik öğrencilerin karne günü: Vedanın burukluğu başarıyla buluştu

Duygusal veda anları

Okulun ilk günlerinden bu yana kendilerine rehberlik eden öğretmenlerine veda etmenin zorluğunu yaşayan öğrenciler, tören sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Velilerin de yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, çocuklarının mezuniyetine şahitlik eden aileler hem gururu hem de duygusallığı bir arada yaşadı.

Öğrenciler, dört yıl önce ilk adımlarını attıkları okul merdivenlerinde öğretmenleriyle son bir hatıra fotoğrafı çektirerek bu anlamlı günü ölümsüzleştirdi. Mezun olan öğrenciler, öğretmenlerinin kendilerine sadece dersleri değil; dürüstlüğü, sevgiyi ve hayatı öğrettiğini belirterek, bu ayrılığın kendileri için çok zor olduğunu dile getirdi.

Minik öğrencilerin karne günü: Vedanın burukluğu başarıyla buluştu

Öğretmenden duygusal veda

Sınıf öğretmeni Gülnaz Ekici ise öğrencileriyle kurduğu bağın önemine vurgu yaparak, "Küçük yaşlarda eğitim hayatına başlayan öğrencilerimin bugün mezuniyetini görmek benim için büyük bir gurur kaynağı. Onların her birinin gelecekte başarılı bireyler olacağına inancım tam. Bu veda, her öğretmen için oldukça zorlu bir süreçtir" ifadelerini kullandı.

Veliler ise dört yıl boyunca çocuklarına emek veren öğretmenlerine teşekkürlerini ileterek, bu özel günde yaşanan duygusal anların unutulmaz olduğunu belirtti. Karne töreni, öğretmen ve öğrencilerin birbirlerine sarılarak vedalaşmasıyla sona erdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız